Glutenfritt pestobrød

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Sett spennende smaker på brødet! Her har vi bakt et glutenfritt brød med pesto -  nydelig med en skive god ost på eller som tilbehør til supper og salater. 

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 6 dl melk
  • 1 pk tørrgjær
  • 112 ts fiberhusk
  • 250 g Jyttemel
  • 500 g semper mix
  • 2 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 1 ts bakepulver

Fyll:

  • 12 glass pesto
  • 1 stk egg

Slik gjør du

  1. Smelt smør, ha i melk og varm blandingen opp til den er fingervarm (37 °C).
  2. Ha i gjær og fiberhusk, rør blandingen sammen og la det svelle i 5-10 minutter.
  3. Bland sammen mel, salt, sukker og bakepulver i bollen til en kjøkkenmaskin. Hell i væsken og elt deigen godt sammen. Du kan også elte deigen for hånd. Dekk bollen med plast og la den heve til dobbel størrelse.
  4. Kjevle deigen ut til et stort rektangel. Smør pesto utover deigen i et tynt lag.
    Varier gjerne fyllet. Rød pesto, tapenade, sjokolade, urte- eller kryddersmør gir også spennende smaker på brødet.
  5. Rull sammen deigen på samme måte som til en rullekake, og skjær rullen i to på langs. Flett deretter de to delene sammen, se til at snittflaten kommer opp, da vil du få et fint mønster på brødet ditt.
  6. Smør en brødform. Del fletten i to slik at den passer i brødformen og legg flettene oppå hverandre i formen. Etterhev i ca. 20 minutter.
  7. Forvarm stekeovn til 225 °C. Pensle brødet med et sammenvispet egg. Stek brødet på nederste rille til det har fått en fin gyllen farge og er gjennomstekt, 30-40 minutter.

Server brødet til en suppe eller en gryte, som en del av et tapasbord eller som tilbehør til en god salat.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.