Lagre

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 6 dl melk
  • 1 pk tørrgjær
  • 1,5 ss fiberhusk
  • 250 g jyttemel
  • 500 g semper mix
  • 2 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 1 ts bakepulver

Fyll:

  • 1 boks pizzasaus (200 gram)
  • 1 pk (150 g) kokt skinke eller kalkunpålegg
  • 1 pk (0300 g ) revet hvitost
  • 1 ts pizzakrydder eventuelt oregano, paprikapulver og/eller hvitløkspulver.
  • 1 stk. egg til pensling
Del

Glutenfrie pizzasnurrer

(4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Glutenfrie pizzasnurrer fylt med ost og skinke er perfekt både som turmat, i matpakken, til skoleavslutningen eller barnebursdagen. Nam!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 6 dl melk
  • 1 pk tørrgjær
  • 1,5 ss fiberhusk
  • 250 g jyttemel
  • 500 g semper mix
  • 2 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 1 ts bakepulver

Fyll:

  • 1 boks pizzasaus (200 gram)
  • 1 pk (150 g) kokt skinke eller kalkunpålegg
  • 1 pk (0300 g ) revet hvitost
  • 1 ts pizzakrydder eventuelt oregano, paprikapulver og/eller hvitløkspulver.
  • 1 stk. egg til pensling

Slik gjør du

  1. Smelt smør, ha i melk og varm blandingen opp til den er fingervarm (37 °C).
  2. Ha i gjær og fiberhusk, rør blandingen sammen og la det svelle i 5-10 minutter.
  3. Bland sammen mel, salt, sukker og bakepulver i bollen til en kjøkkenmaskin. Hell i væsken og elt deigen godt sammen. Du kan også elte deigen for hånd. Dekk til bollen og la deigen heve til dobbel størrelse.
  4. Kjevle deigen ut til et stort rektangel. Smør på et lag pizzasaus, dryss på revet ost og skinke skåret i terninger. Krydre med pizzakrydder eller annet krydder du liker godt.
    Varier gjerne fyllet med andre ting du liker å ha på pizza f. eks paprika i terninger, finhakket løk, stekt kjøttdeig, pepperoni med mer.
  5. Rull sammen deigen på samme måte som til en rullekake, og skjær 3 cm brede stykker av rullen.
  6. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Trykk eventuelt snurrene litt ned, så de blir bredere og ikke så høye. Etterhev i ca. 20 minutter.
  7. Forvarm stekeovnen til 225 °C. Pensle snurrene med et sammenvispet egg. Stek dem midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl snurrene litt på rist før servering.
    Snurrene kan godt fryses. Ta dem opp noen timer før de skal spises, og gi dem et lite opphold i varm stekeovn for å lune dem. Pizzasnurrene er utmerket turmat. Ta dem eventuelt med frosne. De tiner raskt, og kan varmes på bålet.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant