Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Glutenfrie wienerbrød

Glutenfrie wienerbrød

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 10 wienerbrød.

  • 125 g smør
  • 2 dl melk
  • 2,5 dl glutenfritt, lyst mel
  • 3 stk. egg
  • 1 pk vaniljekrem
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2340 kcal
Fett 140 g
Protein 46 g
Karbohydrater 222 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Elsker du wienerbrød? De sprø, deilige bakverkene fylt med myk vaniljekrem? Nå kan du lage en rask variant – som til og med er glutenfri.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 10 wienerbrød.

  • 125 g smør
  • 2 dl melk
  • 2,5 dl glutenfritt, lyst mel
  • 3 stk. egg
  • 1 pk vaniljekrem
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2340 kcal
Fett 140 g
Protein 46 g
Karbohydrater 222 g

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovn til 190 °C. Bruk over- og undervarme. 
  2. Smelt smør i en liten kjele, tilsett melk og kok opp.
  3. Tilsett mel og rør kraftig med en tresleiv slik at massen samler seg om sleiven.
  4. Avkjøl massen litt og rør inn ett sammenvispet egg om gangen. Rør godt slik at deigen samler seg mellom hvert egg. Deigen skal være så tykk at den holder formen.
  5. Bruk et par spiseskjeer og sett deigen utover på et bakepapirkledd stekebrett.
  6. Sprøyt eller legg en skje vaniljekrem på hver av vannbakkelsene. Sett brettet midt i stekeovn og stek i 20-25 minutter. Obs! Åpne ikke ovnen underveis i stekingen, da kan bakverkene falle sammen.
  7. Avkjøl vannbakkelsene og pynt dem med melisglasur eller et dryss melis før servering. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11932, server:MP-PRD-WEB14 27.10.2024 21:33:59