Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Glutenfrie wienerbrød

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 2 dl melk
  • 2,5 dl glutenfritt, lyst mel
  • 3 stk. egg
  • 1 pk vaniljekrem
Del

Glutenfrie wienerbrød

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Elsker du wienerbrød? De sprø, deilige bakverkene fylt med myk vaniljekrem? Nå kan du lage en rask variant – som til og med er glutenfri.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 2 dl melk
  • 2,5 dl glutenfritt, lyst mel
  • 3 stk. egg
  • 1 pk vaniljekrem

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovn til 190 °C. Bruk over- og undervarme. 
  2. Smelt smør i en liten kjele, tilsett melk og kok opp.
  3. Tilsett mel og rør kraftig med en tresleiv slik at massen samler seg om sleiven.
  4. Avkjøl massen litt og rør inn ett sammenvispet egg om gangen. Rør godt slik at deigen samler seg mellom hvert egg. Deigen skal være så tykk at den holder formen.
  5. Bruk et par spiseskjeer og sett deigen utover på et bakepapirkledd stekebrett.
  6. Sprøyt eller legg en skje vaniljekrem på hver av vannbakkelsene. Sett brettet midt i stekeovn og stek i 20-25 minutter. Obs! Åpne ikke ovnen underveis i stekingen, da kan bakverkene falle sammen.
  7. Avkjøl vannbakkelsene og pynt dem med melisglasur eller et dryss melis før servering. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4723, server:MP-PRD-WEB13 02.04.2023 00:43:21