Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Glutenfrie wienerbrød

Glutenfrie wienerbrød

Ingredienser

porsjoner
  • 125 g smør
  • 2 dl melk
  • 2,5 dl glutenfritt, lyst mel
  • 3 stk. egg
  • 1 pk vaniljekrem
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Elsker du wienerbrød? De sprø, deilige bakverkene fylt med myk vaniljekrem? Nå kan du lage en rask variant – som til og med er glutenfri.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 125 g smør
  • 2 dl melk
  • 2,5 dl glutenfritt, lyst mel
  • 3 stk. egg
  • 1 pk vaniljekrem

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovn til 190 °C. Bruk over- og undervarme. 
  2. Smelt smør i en liten kjele, tilsett melk og kok opp.
  3. Tilsett mel og rør kraftig med en tresleiv slik at massen samler seg om sleiven.
  4. Avkjøl massen litt og rør inn ett sammenvispet egg om gangen. Rør godt slik at deigen samler seg mellom hvert egg. Deigen skal være så tykk at den holder formen.
  5. Bruk et par spiseskjeer og sett deigen utover på et bakepapirkledd stekebrett.
  6. Sprøyt eller legg en skje vaniljekrem på hver av vannbakkelsene. Sett brettet midt i stekeovn og stek i 20-25 minutter. Obs! Åpne ikke ovnen underveis i stekingen, da kan bakverkene falle sammen.
  7. Avkjøl vannbakkelsene og pynt dem med melisglasur eller et dryss melis før servering. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 19.04.2024 21:18:29