Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Glutenfrie boller

Glutenfrie boller

Ingredienser

porsjoner

Av 1 porsjon deig får du ca. 10 boller.

  • 150 g smør
  • 5 dl melk
  • 1 pk gjær
  • 2 ss fiberhusk
  • 1 dl sukker
  • 2 ts malt kardemomme
  • ca. 100 g jyttemel original
  • 500 g semper mix
  • 1 stk. egg til pensling
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4223 kcal
Fett 138 g
Protein 49 g
Karbohydrater 606 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (10)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingenting er som lukten av nystekte boller! Her har du oppskriften på saftige og myke boller uten gluten. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Av 1 porsjon deig får du ca. 10 boller.

  • 150 g smør
  • 5 dl melk
  • 1 pk gjær
  • 2 ss fiberhusk
  • 1 dl sukker
  • 2 ts malt kardemomme
  • ca. 100 g jyttemel original
  • 500 g semper mix
  • 1 stk. egg til pensling
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4223 kcal
Fett 138 g
Protein 49 g
Karbohydrater 606 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Bollene kan godt fryses. Ta dem opp noen timer før de skal spises, og gi dem et lite opphold i varm stekeovn for å lune dem.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13065, server:MP-PRD-WEB11 13.02.2025 10:57:55