Glutenfrie boller

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Ingenting er som lukten av nystekte boller! Her har du oppskriften på saftige og myke boller uten gluten. 

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 5 dl melk
  • 1 pk gjær
  • 2 ss fiberhusk
  • 1 dl sukker
  • 2 ts kardemomme
  • ca. 100 g Jyttemel original
  • 500 g semper mix
  • 1 stk egg til pensling

Slik gjør du

  1. Smelt smør, ha i melk og varm blandingen opp til den er fingervarm (37 °C).
  2. Ha i gjær og fiberhusk, rør blandingen sammen og la det svelle i 5-10 minutter.
  3. Bland sammen sukker, kardemomme og mel i bollen til en kjøkkenmaskin. Hell i væsken og elt deigen godt sammen. Du kan også elte deigen for hånd. Dekk bollen med plast og la den heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  4. Del deigen i 10 emner og form hvert emne til en rund bolle. Sett bollene på et bakepapirkledd stekebrett. Trekk plast over stekebrettet og etterhev bollene i ca. 30 minutter.
  5. Forvarm stekeovn til 225 °C. Pensle bollene med et sammenvispet egg. Stek dem midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl bollene litt på rist før servering.
    Bollene kan godt fryses. Ta dem opp noen timer før de skal spises, og gi dem et lite opphold i varm stekeovn for å lune dem.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.