Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grill sommer 2012 m Liv Leira og Anette F. Hansen

Bruk grillen som utekjøkken

Grillen er en god varmekilde, og kan brukes som både stekeovn og kokeplate. Hvorfor ikke lage middagen på grillen - uten å grille?

Det er sommer, sol og behagelige varmegrader flere måneder i strekk. Selv om den tradisjonelle grillmaten ikke frister sju ganger i uken, er det fullt mulig å tilberede nesten all mat på en utendørsgrill.

Finn fram gamle, ildfaste former, De fungerer utmerket på grillen. Slike former kan også kjøpes svært billig på et loppemarked eller i en bruktbutikk, og er perfekte til varme grønnsaksretter og andre "alt i ett"-ovnsretter.

Stekepannen på grillen

Både stekepannen og wokpannen kan brukes på grillen. Stekepannen kan settes rett på grillristen, og så kan man regulere varmen som med vanlig grilling. Dette er praktisk dersom du skal lage en omelett, egg og bacon eller surre noen grønnsaker. Med en original wok med rund bunn, er det bare å ta av grillristen og sett woken i flammene så varmen trekker opp langs kantene. Dersom woken har flat bunn av støpejern eller aluminium må den settes på grillristen.

Koke pasta og steke pizza

Grillen fungerer like godt til koking som til steking. På en varm grill kan du koke pasta, sauser, poteter og grønnsaker. Selv den gamle, gode kaffekjelen trives godt på grillen.

Større griller er ofte utstyrt med en stekeplate på den ene siden. Denne har bruksmuligheter som en stekepanne eller ”takke”, og passer ypperlig å steke pannekaker, lomper og egg og bacon. Dersom det er lokk på grillen, kan man faktisk steke pizza eller andre bakevarer også.

Et siste tips er å pakke inn all grillmaten i aluminiumsfolie. Dersom hele middagen lages i en pakke, blir all smak og kraft bevart. I folie blir maten dampet, og det gir en fantastisk smaksopplevelse. Bare prøv selv!

Sist oppdatert: torsdag 25. mai 2023

Podcast-episode: Grillmat i parken

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB11 16.04.2024 19:08:00