Ingredienser

3  porsjoner
  • 6 stk. kyllinglår naturell
  • 1 pose sjalottløk
  • 3 stk. gulrot
  • 1 stk. hvitløk , delt i båter med skall
  • 2 stilker frisk timian
  • 2 stilker frisk rosmarin
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 stk. rød chili
  • 3 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 1 dl hvitvin
Del

Leirgrytebakte kyllinglår

(2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Frem fra glemselen! På 70-tallet var mat i leirgryte spennende og eksotisk. La kyllinglårene ligge og kose seg lenge med urter og grønnsaker i en gryte i ovnen, og maten lager seg selv!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

3  porsjoner
  • 6 stk. kyllinglår naturell
  • 1 pose sjalottløk
  • 3 stk. gulrot
  • 1 stk. hvitløk , delt i båter med skall
  • 2 stilker frisk timian
  • 2 stilker frisk rosmarin
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 stk. rød chili
  • 3 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 1 dl hvitvin

Slik gjør du

  1. Bløtlegg leirgryta i minst 1 time i kaldt vann.
  2. Legg kyllinglår og grønnsaker sammen i gryta.
  3. Knyt en hyssing rundt de friske urtene, laurbærblad og rød chili, og stikk krydderbuketten ned sammen med kjøttet og grønnsakene.
  4. Hell over kyllingbuljongen og vinen. Sett på lokket og plasser gryta midt i kald ovn. Still inn ovnen på 200 °C og la gryta stå der i 2–2 1/2 time.
  5. Sjekk om lårene er ferdig stekt ved å stikke inn en liten kniv. Om det pipler ut klar kraft er de gjennomstekt.

Server med potetmos, kokte poteter eller godt brød til å dyppe i kraften

 

Bruk gjerne en hel kylling. Skyll og tørk den godt, og smør den inn med salt og pepper -også innvendig. For ekstra god smak, løsne skinnet på brystet med fingrene og legg inn litt urter.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant