Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kyllinglår i leirgryte

Leirgrytebakte kyllinglår

Ingredienser

3  porsjoner
  • 6 stk. kyllinglår naturell
  • 1 pose sjalottløk
  • 3 stk. gulrot
  • 1 stk. hvitløk , delt i båter med skall
  • 2 stilker frisk timian
  • 2 stilker frisk rosmarin
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 stk. rød chili
  • 3 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 1 dl hvitvin
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Frem fra glemselen! På 70-tallet var mat i leirgryte spennende og eksotisk, nå er det skikkelig deilig retromat!  Leirgryte er genialt. Når kyllinglårene får kose seg lenge med urter og grønnsaker i leirgryten blir de fantastisk møre og saftige, og alle smaker får utvikle seg. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

3  porsjoner
  • 6 stk. kyllinglår naturell
  • 1 pose sjalottløk
  • 3 stk. gulrot
  • 1 stk. hvitløk , delt i båter med skall
  • 2 stilker frisk timian
  • 2 stilker frisk rosmarin
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 stk. rød chili
  • 3 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 1 dl hvitvin

Slik gjør du

  1. Bløtlegg leirgryta i minst 1 time i kaldt vann. Er det legne siden den har vært i bruk, bør den ligge i vann over natta.
  2. Legg kyllinglår og grønnsaker i gryta. krydre med litt salt og pepper.
  3. Knyt en hyssing rundt de friske urtene, laurbærblad og rød chili, og stikk krydderbuketten ned sammen med kjøttet og grønnsakene.
  4. Hell over kyllingbuljongen og vinen. Sett på lokket og plasser gryta midt i kald ovn. Still ovnen på 200 °C og la gryta stå i 2–2 1/2 time.
  5. Sjekk om lårene er ferdig stekt ved å stikke inn en liten kniv. Om det pipler ut klar kraft er de gjennomstekt. Vil du ha stekeskorpe på kjøttet, så ta av lokket og sett på grillelementet i ovnen. Pass godt på så det ikke blir brent. 

Server med potetmos, kokte poteter eller godt brød til å dyppe i kraften

 

Bruk gjerne en hel kylling. Skyll og tørk den godt, og smør den inn med salt og pepper -også innvendig. For ekstra god smak, løsne skinnet på brystet med fingrene og legg inn litt urter.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB11 26.05.2024 23:04:39