Ingredienser

  • 1 kg kokefast potet

Marinade

  • 1 dl olivenolje
  • 1 stk. sitron
  • 0,5 ss tørket timian
  • 0,5 ss tørket oregano
Del

Greske poteter

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Greske krydrete poteter med sitron og urter er gode ferieminner for mange. De lager du enkelt selv i stekeovnen!  Disse råstekte, litt syrlige potetene passer utmerket til alle slags kjøttretter, men er kanskje aller best til lam. De er også supre på tapasbordet.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 1 kg kokefast potet

Marinade

  • 1 dl olivenolje
  • 1 stk. sitron
  • 0,5 ss tørket timian
  • 0,5 ss tørket oregano

Slik gjør du

  1. Skrell og del potetene i båter. Legg potetene i en ildfast form eller langpanne.
  2. Visp sammen olje, sitronsaft og tørkede urter, og krydre med salt og pepper.
  3. Hell marinaden over potetene og bland godt med hendene. Sett formen inn midt i forvarmet ovn på 225 °C i ca. 40 minutter, eller til potetene er gyllenbrune, sprø utenpå og myke inni. Pass på at det ikke setter seg fast i bunnen av formen. Server potetene med én gang.

Potetene er gode som de er, men du kan også servere dem med en liten dipp. Vi har blandet rømme og chilisaus for den enkleste sorten dipp. Eller lag en deilig aïoli til potetene.  Greske poteter

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant