Ingredienser

  • 1 kg potet
  • 1 dl olivenolje
  • Saften av 1 stk. sitron
  • 2 ts tørket timian eller basilikum
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Del

Greske poteter

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Greske poteter - gode sommerminner. Disse råstekte, litt syrlige potetene passer utmerket til all kjøtt, men kanskje aller mest til lam. De er også ypperlige på tapasbordet.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 1 kg potet
  • 1 dl olivenolje
  • Saften av 1 stk. sitron
  • 2 ts tørket timian eller basilikum
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Varm stekeovnen til 225 grader. Skrell og del potetene i båter. Legg potetene i en ildfast form eller langpanne.
  2. Pisk sammen med olje, sitronsaft og tørket timian eller basilikum (eller en blanding av begge etter eget ønske), tilsett pepper og salt.
  3. Dynk potetene med blandingen og stek dem nederst i ovnen i 40 minutter til potetene er  gyllenbrune og myke. Pass på at det ikke setter seg fast.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant