Skinkestek i leirgryte

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Bruk av leirgryte er en eldgammel koketeknikk. Provencekrydder gir denne skinkesteken en nydelig smak av Frankrike. De deilige rotgrønnsakene får masse deilig smak av sjyen de kokes i. 

Ingredienser

8
Porsjoner
  • 2 kg skinkestek med svor
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ts provencekrydder
  • 4 stk gulrot
  • 2 stk løk
  • 1 stk sellerirot
  • 4 båt hvitløk
  • 2 dl hvitvin

Slik gjør du

1. Rut svoren med en skarp kniv. Pass på at du bare ruter i fettet og ikke helt ned til kjøttet. 

2. Gni steken godt inn med salt, pepper og provencekrydder. Har du litt ekstra tid - gjør gjerne dette dagen i forveien slik at steken får ta til seg enda mer smak.

3. Del gulrot og selleri i biter, løk i båter og finhakk hvitløk.

4. Legg grønnsakene i bunnen på leirgryten, eller i en ildfast form. Plasser steken oppå grønnsakene og hell over vinen.

Husk å bløtlegg leirgryten før bruk, minimum en time.

5. Legg lokk på formen, eller dekk med aliminiumsfolie, og stek på 225 °C i ca. 2 1/2 time, eller til steketermometeret viser 75 °C dersom du bruker det.

Bruk gjerne grillelementet et par minutter på slutten av steketiden slik at svoren blir knasende sprø.

Server med godt, ferskt brød eller små poteter.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.