Skinkestek i leirgryte

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Bruk av leirgryte er en eldgammel koketeknikk. Provencekrydder gir denne skinkesteken en nydelig smak av Frankrike. Bare husk å bløtlegge leirgryta 1 time før bruk. 

Ingredienser

8
Porsjoner
  • 2 kg skinkestek med svor
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ts provencekrydder
  • 4 stk gulrot
  • 2 stk løk
  • 4 stk sellerirot
  • 4 båt hvitløk
  • 2 dl hvitvin

Slik gjør du

  1. Skjær smale render i svoren med en skarp kniv. Gni steken godt inn med salt, pepper og provencekrydder. Dette kan med fordel gjøres dagen i forveien slik at steken får ta til seg smak.
  2. Del gulrøtter og selleri i biter og løken i båter. Finhakk hvitløk.
  3. Legg grønnsakene i bunnen på leirgryten, eller i en ildfast form. Plasser steken oppå grønnsakene og hell over vinen.
  4. Legg lokk på formen, eller pakk den inn i aliminiumsfolie, og stek på 225 °C i ca. 2 1/2 time, eller til steketermometeret viser 75 °C.

Server med godt, ferskt brød eller små poteter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.