Ingredienser

8  porsjoner
  • 2 kg skinkestek med svor
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ts provencekrydder
  • 4 stk. gulrot
  • 2 stk. løk
  • 1 stk. sellerirot
  • 4 båter hvitløk
  • 2 dl hvitvin
Del

Skinkestek i leirgryte

(4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Bruk av leirgryte er en eldgammel koketeknikk. Provencekrydder gir denne skinkesteken en nydelig smak av Frankrike. De deilige rotgrønnsakene får masse deilig smak av sjyen de kokes i. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

8  porsjoner
  • 2 kg skinkestek med svor
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ts provencekrydder
  • 4 stk. gulrot
  • 2 stk. løk
  • 1 stk. sellerirot
  • 4 båter hvitløk
  • 2 dl hvitvin

Slik gjør du

  1. Rut svoren med en skarp kniv. Pass på at du bare ruter i fettet og ikke helt ned til kjøttet. 
  2. Gni steken godt inn med salt, pepper og provencekrydder. Har du litt ekstra tid - gjør gjerne dette dagen i forveien slik at steken får ta til seg enda mer smak.
  3. Del gulrot og selleri i biter, løk i båter og finhakk hvitløk.
  4. Legg grønnsakene i bunnen på leirgryten, eller i en ildfast form. Plasser steken oppå grønnsakene og hell over vinen.
Husk å bløtlegge leirgryten i kaldt vann i minst én time før bruk. Er del lenge siden gryten har vært i bruk, bør den ligge i vann over natten. Sett leirgryten inn i kald ovn, så risikerer du ikke at den sprekker av temperaturforskjellen!
  1. Legg lokk på formen, eller dekk med aliminiumsfolie. Sett leirgryten i kald ovn og sett temperaturen på 225 °C. Stek i ca. 2 1/2 time, eller til steketermometeret viser 75 °C dersom du bruker det.
Bruk gjerne grillelementet et par minutter på slutten av steketiden slik at svoren blir knasende sprø.

Server med godt, ferskt brød eller små poteter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant