Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lettgravet ørret med spinatkrem

Forretter som passer til lam

Skal du servere lammestek, lammecarré eller en annen middag med lam, og lurer på hva du kan servere til forrett? Her er noen forretter som passer til lam.

Når du skal velge forrett til en middag er det lurt å tenke på hvilke råvarer som er i sesong, hva som er den "røde tråden" i måltidet og hvor enkel eller avansert du ønsker at forretten skal være. Med lam som hovedrett passer det ekstra godt med en forrett som er med fisk, skalldyr eller hovedsaklig basert på grønnsaker. 

Forretter som passer til lammestek

Siden lammesteken blir stekt i stekeovnen, så er det lurt å velge en forrett som kan tilberedes uten bruk av ovnen, eller som kan lages ferdig i god tid. For eksempel passer det godt med en varm suppe, noe som kan stekes i panne eller en forrett som kan serveres kald.

STEKTE KAMSKJELL MED BLOMKÅLPURÉ OG CHORIZO  - høydebilde

Stekte kamskjell med blomkålpuré og chorizo er en fin forrett som du kan gjøre mye forberedelser i forkant. Forretten ser ekstravagant og flott ut, og det er gode smaker. Samtidig er det ikke en forrett som metter alt for mye, og det er bra.

Lettgravet ørret med spinatkrem er en fargerik og fresh forrett som passer ekstra godt om våren. Her kan du forberede fisken kvelden før, og så steke den like før servering. Spinatkremen er lynrask å lage og serveres nylaget.

Asparges med bolzanosaus er en forrett som du kan gjøre nesten ferdig på forhånd. Du kan både lage bolzanosausen og skrelle aspargesene. Da trenger du bare å koke asparges og anrett på tallerkener ved servering.

Vil du heller servere en suppe, så pass på at det ikke blir for mektig. Server heller små porsjoner av suppen. Både jordskokksuppe, potet- og purreløksuppe og blomkålsuppe vil passe godt.

Forretter som passer til lammeskank

Lammeskank er en mettende middag, så her er det også best med en forrett som ikke er for mektig. Crostini med ertepuré er en forrett som du kan gjøre klar litt på forhånd. Ertepureen trenger ikke være helt nylaget, men kan gjerne serveres lun.

Bruschetta med røkelakskrem

Bruschetta med røkelakskrem er en enkel og elegant forrett som du kan klargjøre mye på forhånd. Legg røkelakskremen på brødet like før servering og pynt med lakserogn og spirer. Crostini med ertepuré og parmesan er et annet godt alternativ, hvis du vil ha en god appetittvekker som ikke metter for mye.

Frisk asparges med sitron-hollandaise er, overraskende nok, en forrett som er svært enkel å lage. Aspargesen kan du skrelle og klargjøre til koking i god tid på forhånd. Den supergode sausen lager du på få sekunder i en foodprosessor. Smelt først smør og la det avkjøle noe. Ha deretter  eggeplommer i foodprosessoren sammen med sitronsaft og appelsinskall og kjør det sammen i ca. 10 sekunder. Skru ned hastigheten og hell i smøret mens maskinen går, så får du en tykk og deilig saus.

Forretter som passer til lammebiff eller lammecarré

Når vi serverer lammebiff eller lammecarré har vi ofte ikke så mange gjester, og vi har god tid til bords. Derfor kan vi lage litt mer avanserte forretter til slike middager. 

KamskjellsalatSmørstekte kamskjell i en frisk og lett salat med erter og fennikel er en nydelig forrett som passer godt når du skal servere lammecarré eller en lammebiff av flatbiff eller mørbrad. Eksklusiv kongekrabbesalat med aïoli og hvit asparges med ramsløkaïoli er to andre lekre og delikate forretter som passer godt til lammemiddagen.

Hjemmelaget ravioli er et spennende valg, dersom du elsker å stå på kjøkkenet og liker å lage alt fra bunnen av. Her gjelder det å planlegge godt og gjøre ferdig så mye som mulig på forhånd. Du kan for eksempel lage ferdig pastadeigen og fyllet i god tid, kjevle ut pastadeigen i en pastamaskin og fylle ferdig ravioli som du legger klar på et brett og dekker til med plast. Så kan dette brettet stå kjølig frem til de skal kokes og det er servering.

Forretter som passer til fårikål eller frikassé

Til tradisjonelle lammemiddager som fårikål eller frikassé kan det passe godt med en laksesalat på rugbrød eller en god kantarellsuppe. Pass bare på at forrettene ikke blir for store. Dette skal bare være små appetittvekkere.

Rugbrød med laks

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB12 17.07.2024 18:28:23