1. Skrell jordskokkene og legg dem i en bolle med kaldt vann og 2 ts eddik (for at de ikke skal bli brune). Ta vare på et par jordskokker og legg resten i en kjele. Hell over 1 dl fløte og tilsett så mye vann at jordskokkene er knapt dekket. Kok dem til de er helt møre. Hell det meste av kokevannet i en bolle. Mos jordskokkene med stavmikser eller i hurtigmikser. Spe med kokevannet til du har ønsket suppekonsistens. Tilsett resten av fløten og kok opp. Smak til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft.
Tips: får du ikke tak i jordskokker, kan den byttes ut med sellerirot eller persillerot.
2. Skjær de siste jordskokkene i tynne skiver og tørk dem med litt tørkepapir. Varm oljen i en stekepanne og stek jordskokkskivene til de er sprø og gylne. La dem renne av seg på litt papir og dryss litt salt over dem.
3. Fordel suppen i fire dype skåler og dryss over de stekte jordskokkskivene, hakket persille og gresskarkjerner.
4. Server suppa med tynne skiver spekeskinke.
Tips: Server gjerne suppen med grissini eller grovt brød. Litt revet parmesan smaker også godt i suppen.