Lapper

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Nystekte lapper, eller moffeloffer som de ogsåp kalles, er alltid populært. Kjempegodt til frokost, lunsj eller kvelds i helgene, med eller uten gjester. Server lappene med syltetøy eller rørte bær. De kan tilberedes både inne og ute. 

Ingredienser

  • 4 dl hvetemel
  • 3 dl melk
  • 5 stk egg
  • 12 dl sukker
  • 3 ss smør
  • 12 ts salt
  • 1 ts bakepulver

Slik gjør du

  1. Smelt smøret og bland alle ingrediensene til en jevn røre i matprosessor. La (helst) røren svelle i 15 minutter.
  2. Stek så lappene i litt smør eller olje i varm stekepanne. Snu dem når røren er stivnet på overflaten (etter ca. 1 minutt).

Spis lappene lune med syltetøy eller rørte bær. 

Tilsett 1 ts kanel, 1 ts kardemomme og 1 ts malt ingefær i lapperøren. Da kan du steke krydderlapper og servere dem med pisket krem og eplemos.

Det finnes et hav av ulike oppskrift på lapper. Hva med å prøve deg på kikert-lapper eller rislapper?

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.