Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Balsamicovinaigrette

Balsamicovinaigrette

Ingredienser

porsjoner
  • 3 ss balsamicoeddik
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ts grov sennep , gjerne dijonsennep
  • 1 ts tørket oregano
  • 0,5 ss honning
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 0,5 dl olivenolje
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Noe syrlig, litt olje, salt og pepper er stengt tatt alt man trenger for å lage en enkel dressing. Legger du til litt sødme og smaksforsterkere som sennep og hvitløk, har du makeløst følge til salatbollen. Lager du en stor porsjon, har du dressing til flere dager.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 3 ss balsamicoeddik
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ts grov sennep , gjerne dijonsennep
  • 1 ts tørket oregano
  • 0,5 ss honning
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 0,5 dl olivenolje

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene i et romslig glass med tett lokk. Skru på lokket og rist kraftig.
  2. Smak om nødvendig til med sukker, salt og pepper.
Balsamico kan byttes ut med rød eller hvit eddik, og sennepen kan godt være fin. Sukker kan erstatte honning. Hvilken honning du skal velge i mat og bakst, avhenger av hvilket smaksbilde du ønsker deg. Les her for å lære mer!

Kan oppbevares i romtemperatur i opptil en måned.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB12 29.05.2024 00:58:54