Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Buklistsylte

Ingredienser

  • 1 kg buklist eller sideflesk
  • 4 ss salt
  • 3 l vann
  • 3 ts hel nellik
Del

Buklistsylte

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En tradisjonell variant av sylta. Denne krever mindre jobb, men mange synes denne er vel så god som den tradisjonelle sylta.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 1 kg buklist eller sideflesk
  • 4 ss salt
  • 3 l vann
  • 3 ts hel nellik

Slik gjør du

  1. Kok opp vann og salt. Legg i buklista, skru ned varmen og la den trekke ved på 90° C i ca. 1 1/2 time.
  2. Ta buklista opp og avkjøl den i ca. 10 minutter. Brett den dobbelt, slik at svorsida kommer ut, og la den ligge under press natten over.
  3. Stikk hel nellik i svoren og legg sylta i saltlake (til lettsalting) ca. 3-4 dager.

Sylteflesk kan oppbevares i svak saltlake, sammen med julas kjøttpålegg.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4123, server:MP-PRD-WEB11 31.01.2023 07:57:31