Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Buklistsylte

Buklistsylte

Ingredienser

  • 1 kg buklist eller sideflesk
  • 4 ss salt
  • 3 l vann
  • 3 ts hel nellik
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En tradisjonell variant av sylta. Denne krever mindre jobb, men mange synes denne er vel så god som den tradisjonelle sylta.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 1 kg buklist eller sideflesk
  • 4 ss salt
  • 3 l vann
  • 3 ts hel nellik

Slik gjør du

  1. Kok opp vann og salt. Legg i buklista, skru ned varmen og la den trekke ved på 90° C i ca. 1 1/2 time.
  2. Ta buklista opp og avkjøl den i ca. 10 minutter. Brett den dobbelt, slik at svorsida kommer ut, og la den ligge under press natten over.
  3. Stikk hel nellik i svoren og legg sylta i saltlake (til lettsalting) ca. 3-4 dager.

Sylteflesk kan oppbevares i svak saltlake, sammen med julas kjøttpålegg.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Lammerull og ribbesylte

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.5135, server:MP-PRD-WEB15 03.06.2023 03:12:58