Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sylterull

Sylterull

Ingredienser

  • 1 kg buklist eller sylteflesk
  • 3 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts malt nellik
  • 0,5 ts malt allehånde
  • 1 ts malt ingefær
  • 3 ts gelatinpulver
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Den gode "gammeldagse" sylten er laget av grisehode. Like god blir sylten vi lager av buklist/sideflesk.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

  • 1 kg buklist eller sylteflesk
  • 3 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts malt nellik
  • 0,5 ts malt allehånde
  • 1 ts malt ingefær
  • 3 ts gelatinpulver

Slik gjør du

  1. Del buklisten i tre lag, som henger sammen. Legg stykket med svorsiden ned. Bruk en skarp kniv og skjœr det øverste laget, men skjœr ikke helt igjennom når du kommer til enden. Snu kjøttstykket med svoren opp og skjœr ut det neste laget, nesten ned mot svoren, uten å skjœre helt igjennom når du kommer til enden. Brett ut de sammenhengende lagene; svoren skal vœre i enden av kjøttstykket.
  2. Er kjøttstykket fett kan det legges på tynne skiver av magert svinekjøtt. Dryss krydderblandingen jevnt over hele kjøttstykket. Rull sammen. Start rullingen fra motsatt side av svoren, slik at den kommer ytterst. Surr med bomullstråd og pakk den fast inn i et kjøkkenhåndkle. Surr på nytt med bomullstråd.
  3. Legg sylterullen i kokende vann, kok opp og la trekke på 90 °C i 1 1/2-2 timer. Trekketiden er avhengig av tykkelsen på rullen.
  4. Avkjøl rullen i 15-20 minutter før den legges i press. Øk presset etter hvert som den avkjøles (til ca. 6 kg). La den ligge i press i et døgn. Sylterullen kan legges i lake til lettsalting i 1-2 døgn hvis den er lite salt. Oppbevar den i oppbevaringslake.
For en annerledes og spennende variant av sylterullen kan du bytte ut krydderet nellik, allehånde og ingefær med 1 ss tørket salvie eller merian.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Lammerull og ribbesylte

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.5135, server:MP-PRD-WEB12 03.06.2023 03:29:31