Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kalkunsylte

Julesylte av kalkun

Ingredienser

  • 2 stk. kalkunskanker ("leggen")
  • Ca. 500 g filetkjøtt og avskjær fra skrog fra kalkun
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts malt nellik
  • 0,25 ts malt allehånde
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 1,5 ts gelatinpulver
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Tradisjonell julesylte lages selvfølgelig av svinekjøtt, men vi kan gjerne lage tradisjonsretter på nye måter. Denne delikate julesylta er laget ved å legge lyst og mørkt kalkunkjøtt lagvis med krydder mellom lagene. Dermed får vi samme utseende som ei tradisjonell sylte, uten at fett er tilsatt.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

  • 2 stk. kalkunskanker ("leggen")
  • Ca. 500 g filetkjøtt og avskjær fra skrog fra kalkun
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts malt nellik
  • 0,25 ts malt allehånde
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 1,5 ts gelatinpulver

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Oppbevares kaldt. Sylta er holdbar i en uke i kjøleskap. Kan også fryses.

Server med rødbeter, sylteagurk, sennep eller sennepssaus og lefser.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Lammerull og ribbesylte

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9324, server:MP-PRD-WEB12 17.06.2024 04:04:54