Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lettsaltet lammekjøtt med raspeballer

Steke- og koketips for lammekjøtt

Her finner du anbefalt kjernetemperatur og nyttige steke- og koketips for lammekjøtt.

Rett/del

Mengde kjøtt pr. porsjon

Tilberedningsmetode

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Lammestek m/ben

250 g

Stekes i ovn på 125 °C, 2-3 kg stekes i ca. 3 timer

Medium: 65 °C
Medium pluss: 70 °C
Gjennomstekt: 75 °C

Lettsaltet og røkt lammelår

250 g

Pakkes i folie, stekes i ovn på 125 °C

72 °C

Surret lammestek, benfri
Lår

200 g

Stekes i ovn på 125 °C, 2 kg stekes i ca. 2 timer. Steker under 2,5 kg brunes raskt i stekepanne først.

Lite stekt: 55-60 °C
Medium: 65 °C
Medium pluss: 70 °C
Gjennomstekt: 75 °C

Indrefilet

200 g

Brunes raskt i panne. Etterstekes i panne i ca. 5 minutter

 

Ytrefilet

200 g

Brunes raskt i panne, etterstekes i ovn på 125 °C i ca. 20 minutter.

Lite stekt: 55 °C
Medium: 60-65 °C
Medium pluss: 70 °C
Gjennomstekt: 75 °C

Lammecarré

250 g

Brun kjøttet raskt i panne, etterstek i ovn på 125 °C.

Lite stekt: 55 °C
Medium: 60-65 °C
Medium pluss: 70 °C
Gjennomstekt: 75 °C

Flatbiff og mørbrad

200 g

Brun kjøttet raskt i panne, etterstek i ovn på 125 °C.

Lite stekt: 55 °C
Medium: 60-65 °C
Medium pluss: 70 °C
Gjennomstekt: 75 °C

Koteletter
Kotelettkam
Enkle/ doble

200-300 g

Brunes raskt på hver side i stekepanne på sterk varme. Etterstekes på svak varme ca. 2 minutter.

 

Gryteretter
Bog, bryst, nakke

Kjøtt skåret i terninger uten ben

200 g

Brunes raskt på sterk varme, deretter trekke i vann/kraft i ca. 1,5 time.

 

Fårikål/
Frikassé
Bog, bryst, nakke.
Stykker med ben

250-350 g

Trekke i vann/kraft, 1,5 - 2 timer (til kjøttet slipper bena)

 

Lammeribbe

300 g

Stekes i ovn på 175 °C, 1,5 kg stekes i ca. 45 minutter. Stek videre på 225 °C i ca. 15 minutter.

 

Pinnekjøtt
Saltet og tørket fåreribbe

400 g (500 g
for storspisere)
tørrvekt
530 g (650 g
for storspisere)
utvannet

Vannes ut i ca. 30 timer i romtemperatur. Dampkokes i ca. 3 timer, og evt. brunes lett i ovn ved 225 °C i ca. 10 minutter.

 

Lammeskank

1 skank

Dekk til med lokk eller aluminiumsfolie og sett i ovn på 180 °C i 1,5 - 2 timer, til kjøttet løsner fra bena. Lammeskankene kan alternativt stekes i ovn på 150 °C i ca. 4 timer til kjøttet løsner fra bena.

 

Sist oppdatert: 15. juni 2020

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 19.04.2024 23:20:14