Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Høstens lammegryte

Ingredienser

  • 1,5 kg fårikålkjøtt
  • 3 ss olje
  • 2 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 3 dl vann
  • 1 ts salt
  • 1,5 ts pepper
  • 1 ts tørket timian

  • 1 ss kapers
  • 10 stk. sorte oliven
  • 10 stk. grønne oliven
  • 0,5 stk. rødløk
  • 2 ss hakket frisk mynte
Del

Høstens lammegryte

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Fårikålkjøtt kan gjerne brukes til andre retter enn nasjonalretten. Prøv denne gode gryta med tomater og oliven.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 1,5 kg fårikålkjøtt
  • 3 ss olje
  • 2 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 3 dl vann
  • 1 ts salt
  • 1,5 ts pepper
  • 1 ts tørket timian

  • 1 ss kapers
  • 10 stk. sorte oliven
  • 10 stk. grønne oliven
  • 0,5 stk. rødløk
  • 2 ss hakket frisk mynte

Slik gjør du

1. Brun kjøttet i olje. Hakk løk og hvitløk og la den surre med i noen minutter.

2. Ha i tomater, vann, salt, pepper og timian og la trekke på svak varme i ca. 60 minutter eller til kjøttet begynner å løsne fra bena.

2. Dryss over kapers, finhakket rødløk, oliven og mynte.

Server gjerne lammegryta med flatbrød, gode mandelpoteter og rømme.

Du kan gjerne bruke fårikålkjøtt av får istedet for av lam. Beregn i så fall lengre koketid. Fårekjøtt trenger ca. 3 timers koketid.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3418, server:MP-PRD-WEB12 27.11.2022 03:15:11