Enkel lammegryte

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Ikke la navnet fårikålkjøtt på pakken begrense deg. Kjøttet kan brukes til langt mer enn det, for eksempel denne spennende gryten med masse smak.

Ingredienser

  • 1 kg fårikålkjøtt
  • 2 ss smør
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 2 stk løk
  • 4 stk gulrot
  • 2 stk pastinakk
  • 1 boks hakkede tomater
  • 2 båter hvitløk
  • 7 dl vann
  • 2 stk kjøttbuljongterning
  • 1 ts anisfrø
  • 2 ts malt ingefær
  • 2 ts korianderfrø
  • 1 stang hel kanel

Slik gjør du

  1. Varm en stekepanne og stek kjøttet med smør i omganger. Krydre med salt og pepper. Legg kjøttet over i en romslig gryte.
  2. Skjær løk i båter og gulrot og pastinakk i grove biter. Ha alt i gryten sammen med hakkede tomater, hvitløk og buljong.
  3. Rist anis- og korianderfrø i en tørr, varm panne til de begynner å dufte. Ha frøene over i en morter og støt dem godt. Ha de knuste krydderne i gryten sammen med hel kanel. Kok opp, senk varmen og la det hele småkoke til kjøttet er mørt. Smak til med salt og pepper.
  4. Server gryten rykende varm, gjerne med godt, ferskt brød.

Du kan gjerne bruke fårikålkjøtt av får istedet for lam. Beregn i så fall lengre koketid. Fårekjøtt trenger ca. 3 timers koketid.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.