Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Aktiv surdeigsstarter

Ingredienser

1  porsjoner

1:1:1 blanding:

  • 1 del surdeigsstarter (for eksempel 50 g)
  • 1 del vann (for eksempel 50 g)
  • 1 del hvetemel (for eksempel 50 g)
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Superenkel

Skal du bake med surdeig trenger du å gjøre surdeigsstarteren din "aktiv". Starteren bør modne litt før du bruker den, sånn at surdeigsbaksten din hever seg fint, og smaken utvikler seg. Du kan bruke ulike blandingsforhold, alt etter hvor raskt du ønsker starteren bakeklar. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Superenkel

Ingredienser

1  porsjoner

1:1:1 blanding:

  • 1 del surdeigsstarter (for eksempel 50 g)
  • 1 del vann (for eksempel 50 g)
  • 1 del hvetemel (for eksempel 50 g)

Slik gjør du

Når du skal lage en aktiv surdeig kan du bruke ulike blandingsforhold, alt etter hvor lang tid du ønsker at starteren skal modnes. Det er vanligst å bruke en 1:1:1 blanding, altså like deler starter, mel og vann. Men, du kan også lage en 1:2:2 blanding, eller en 1:4:4 blanding. Forskjellen er at det med mer mel og vann vil ta litt lengre tid før starteren blir aktiv.

trinn du kan merke av
Veie surdeigsstarter
Aktiv surdeigsstarter
Aktiv surdeigsstarter som flyter

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 24.04.2024 10:47:33