Ingredienser

1  porsjoner
  • 6 dl vann kaldt vann
  • 500 g hvetemel
  • 375 g fin sammalt hvete
  • 325 g grov surdeig
  • 100 g gresskarkjerner
  • 100 g solsikkekjerner
  • 15 g maltekstrakt
  • 20 g rapsolje
  • 18 g salt

Pynt:

  • 1 dl gresskarkjerner
Del

Grove surdeigsrundstykker

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gode og grove rundstykker med surdeig er perfekt som lunsj eller til helgefrokosten. Disse tar litt tid å lage, men de er absolutt verdt å vente på. Oppskriften gir ca. 25 rundstykker!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner
  • 6 dl vann kaldt vann
  • 500 g hvetemel
  • 375 g fin sammalt hvete
  • 325 g grov surdeig
  • 100 g gresskarkjerner
  • 100 g solsikkekjerner
  • 15 g maltekstrakt
  • 20 g rapsolje
  • 18 g salt

Pynt:

  • 1 dl gresskarkjerner

Slik gjør du

  1. Bland vann, mel, surdeig, gresskarkjerner, solsikkekjerner, maltekstrakt, rapsolje og salt i en bakebolle.
  2. Elt deigen i en kjøkkenmaskin på sakte fart i 10 minutter. Øk så farten og elt videre til deigen slipper bollen, 2-5 minutter.
  3. Smør en vid bolle med olje og legg i deigen. Dekk til bollen og la deigen hvile i 4 timer. Fold deigen forsiktig sammen et par ganger underveis. Ikke rør deigen den siste timen.
  4. Ta deigen forsiktig ut på et lett melet bakebord, og strø litt mel over deigen. Trykk eller kjevle deigen forsiktig utover så du får en flat leiv på ca. 25 x 25 cm. Børst av melet, og pensle deigen med vann. Dryss over gresskarkjerner.
  5. Del deigen i ca. 25 firkanter med et pizzahjul, og sett de på en stekeplate med bakepapir.
  6. Dekk briksene med plast eller et klede, og etterhev til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  7. Forvarm ovnen til 250 °C. Sett stekeplaten med briksene midt i ovnen og senk temperaturen til 220 °C. Stek briksene i ca. 15 minutter, eller til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.

Oppskriften er laget i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn

Grove surdeigsrundstykker

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant