Ingredienser

1  porsjoner
  • 750 g hvetemel
  • 80 g fin sammalt hvete
  • 160 g surdeig
  • 6 dl vann
  • 12 g salt
  • 1 dl sesamfrø
Del

Surdeigsrundstykker med sesamfrø

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag rudstykker med surdeig til helgefrokosten! De tar litt tid å lage, men er absolutt verdt å vente på! Oppskriften gir ca. 25 rundstykker. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner
  • 750 g hvetemel
  • 80 g fin sammalt hvete
  • 160 g surdeig
  • 6 dl vann
  • 12 g salt
  • 1 dl sesamfrø

Slik gjør du

  1. Bland hvetemel, surdeig og vann i en bakebolle, og elt i en kjøkkenmaskin til deigen har samlet seg. La deigen hvile i bakebollen i 20 – 30 minutter.
  2. Tilsett salt og elt deigen på sakte fart i 10 minutter. Øk så farten og elt videre til deigen slipper bollen, mellom 2 og 5 minutter.
  3. Smør bunnen av en bolle med olje, og legg i deigen. Dekk bollen med et lokk eller plastfolie. La deigen hvile i 3 timer.
  4. Sett bollen kaldt (gjerne i kjøleskapet) og la deigen heve til neste dag, eller i minst 12 timer. Deigen skal heve seg tydelig i løpet av denne tiden.
  5. Sett stekeovnen på 250 °C.
  6. Hell sesamfrø utover bakebordet. Ha deigen forsiktig over sesamfrøene. Trykk deigen forsiktig ned så du får en flat leiv.
  7. Dryss litt hvetemel over deigen og del den i ca. 20 like store emner med en bakeskrape. Løft emnene forsiktig over på en stekeplate med bakepapir med sesamfrøene opp.
  8. Sett stekeplaten med rundstykkene midt i ovnen og senk temperaturen til 220 °C.
  9. Stek rundstykkene i ca. 15 minutter, eller til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.

Oppskriften er laget i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn

Surdeigsrundstykker med sesamfrø

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant