Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Teriyakibiff

Teriyakibiff

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g ytrefilet av storfe
  • 1 ss olivenolje
  • 100 g nudler
  • 0,5 bunt vårløk
  • 1 stk. gulrot
  • 3 blader kinakål
  • 1 l vann
  • 1 ts salt
  • 2 ss klippet frisk koriander

Marinade:

  • 0,5 ts hakket frisk ingefær
  • 2 ss soyasaus
  • 0,5 dl ananasjuice
  • 1 båt hakket hvitløk
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 448 kcal
Fett 11.3 g
Protein 42.1 g
Karbohydrater 43.2 g
Jern 5.4 mg
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Teriyakisaus minner om en søt soyasaus. Denne japanske sausen blir brukt til både strimlet, grillet og stekt kjøtt. Her har vi brukt den sammen med klassisk japansk tilbehør.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g ytrefilet av storfe
  • 1 ss olivenolje
  • 100 g nudler
  • 0,5 bunt vårløk
  • 1 stk. gulrot
  • 3 blader kinakål
  • 1 l vann
  • 1 ts salt
  • 2 ss klippet frisk koriander

Marinade:

  • 0,5 ts hakket frisk ingefær
  • 2 ss soyasaus
  • 0,5 dl ananasjuice
  • 1 båt hakket hvitløk
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 448 kcal
Fett 11.3 g
Protein 42.1 g
Karbohydrater 43.2 g
Jern 5.4 mg

Slik gjør du

  1. Bland sammen ingrediensene til marinaden i en plastpose.
  2. Legg i kjøttet som skal marineres. Klem ut luften av posen og knyt igjen. La kjøttet marinere i minst 4-5 timer, helst i kjøleskap natten over.
  3. Brun fileten rundt det hele i en stekepanne på sterk varme. Senk varmen og tilsett marinaden. Legg på lokk og la kjøttet etterstekes på svak varme i ca. 15 minutter.
  4. Rens og skjær grønnsakene opp i tynne strimler. Kok de sammen med nudlene i ca. 5 minutter. Sil av vannet.
  5. Skjær opp kjøttet i tynne skiver og legg det over nudlene og grønnsakene, hell over marinaden og dryss over koriander.
Her kan du også bruke ferdig stekt roastbiff som varmes noen sekunder i marinaden.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 19.04.2024 00:37:19