Teriyakibiff

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Teriyakisaus minner om en søt soyasaus. Denne japanske sausen blir brukt til både strimlet, grillet og stekt kjøtt. Her har vi brukt den sammen med klassisk japansk tilbehør.

Ingredienser

  • 300 g ytrefilet av storfe
  • 1 ss olivenolje
  • 100 g nudler
  • 12 bunt vårløk
  • 1 stk gulrot
  • 3 blad kinakål
  • 1 l vann
  • 1 ts salt
  • 2 ss klippet frisk koriander

Marinade:

  • 12 ts hakket frisk ingefær
  • 2 ss soyasaus
  • 12 dl ananasjuice
  • 1 båt hakket hvitløk
Vis næringsinnhold
Energi
448kcal
Fett
11.3g
Protein
42.1g
Karbohydrater
43.2g
Jern
5.4mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Bland ingrediensene til marinaden i en plastpose, legg i kjøttet som skal marineres. Klem ut luften av posen og knyt igjen. Marineres minst 4-5 timer, helst i kjøleskap natten over.
  2. Brun fileten rundt det hele i en stekepanne på sterk varme. Senk varmen og tilsett marinaden. Legg på lokk og la kjøttet etterstekes på svak varme i ca. 15 minutter.
  3. Rens og skjær grønnsakene opp i tynne strimler. Kok de sammen med nudlene i ca. 5 minutter. Sil av vannet.
  4. Skjær opp kjøttet i tynne skiver og legg det over nudlene og grønnsakene, hell over marinaden og dryss over koriander.
Her kan du også bruke ferdig stekt roastbiff som varmes noen sekunder i marinaden.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.