Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Røkt sommerskinke med quinoa og grønnsaker

Røkt skinke med quinoa og vårgrønnsaker

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. lettsaltet, røkt skinke
  • 2 dl rød quinoa
  • 150 g sukkererter
  • 150 g aspargesbønner
  • 150 g frisk grønn asparges
  • 150 g edamamebønner (soyabønner)
  • 1 bunt reddik
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Kaffevinaigrette:

  • 2 ss espressokaffe eller annen sterk kaffe
  • 2 ss honning
  • 2 ts dijonsennep
  • 3 ss rødvinseddik
  • saften av 0,5 stk. lime
  • 3 dl olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1304 kcal
Fett 92 g
Protein 79 g
Karbohydrater 37 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ferdig tilberedt, og rett fra pakken er røkt skinke et supert produkt til raske middager. Her serverer vi den kald i tynne skiver med rød quinoa og vårens friske, sprø grønnsaker. En vinaigrettedressing med kaffe er perfekt smaksfølge til det røkte kjøttet.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. lettsaltet, røkt skinke
  • 2 dl rød quinoa
  • 150 g sukkererter
  • 150 g aspargesbønner
  • 150 g frisk grønn asparges
  • 150 g edamamebønner (soyabønner)
  • 1 bunt reddik
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Kaffevinaigrette:

  • 2 ss espressokaffe eller annen sterk kaffe
  • 2 ss honning
  • 2 ts dijonsennep
  • 3 ss rødvinseddik
  • saften av 0,5 stk. lime
  • 3 dl olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1304 kcal
Fett 92 g
Protein 79 g
Karbohydrater 37 g

Slik gjør du

  1. Visp sammen kaffe, honning, sennep, eddik og limesaft til dressingen. Visp inn olje i en tynn stråle. Smak til med salt og pepper. Sett til side.
  2. Kok quinoa etter anvisning på pakken. Avkjøl.
  3. Skjær skinke i tynne skiver.
  4. Skjær sukkererter og aspargesbønner i to på langs. Del de største reddikene i to.
  5. Varm olje i en vid stekepanne og fres grønnsakene raskt. De skal fortsatt være sprø. Krydre med litt salt og pepper og legg dem over på et fat.
  6. Bland inn quinoa og hell over halvparten av dressingen.
  7. Legg på skiver av røkt skinke og server.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB13 05.12.2024 01:01:29