Lavkarbobrød

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Med nøtter, frø og egg lager du dette spennende og energirike brødet helt uten mel. 

Ingredienser

Gir 1 brød på ca 1.5 kg

  • 100 g hasselnøtter
  • 100 g valnøttkjerner
  • 100 g mandler
  • 100 g usaltede pistasjnøtter
  • 100 g solsikkekjerner
  • 100 g gresskarkjerner
  • 100 g linfrø
  • 100 g sesamfrø
  • 100 g lettkokte havregryn
  • 7 stk. egg
  • 1 dl olivenolje
  • 2 ts salt
Vis næringsinnhold
Energi
333kcal
Fett
28.5g
Protein
12g
Karbohydrater
5g
Jern
2.5mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Bland hasselnøtter, valnøtter, mandler, pistasjnøtter, gresskarkjerner, solsikkefrø, linfrø, sesamfrø og havregryn i en bolle.
  2. Visp egg, olje og salt lett sammen i en annen bolle og hell blandingen over nøtte- og frøblandingen. Rør alt godt sammen.
  3. Legg bakepapir i bunnen og langs kantene på en brødform (1 ½ l) og hell røren i formen. Bruk en skje eller liknende til å jevne ut overflaten.
  4. Sett formen midt i forvarmet ovn på 175 °C og stek det i ca. 50 minutter.
  5. Bruk en skarp kniv og løsne brødet fra formen om det sitter fast. Hvelv det på en rist og avkjøl helt.

Skjær brødet i tynne skiver (du får ca. 20 skiver). Frys ned det du ikke skal spise de nærmeste dagene (legg gjerne et mellomleggspapir mellom hver skive) og ta ut det du trenger. Skivene tiner raskt på kjøkkenbenken.

Tips: Hvilke nøtter og frø du bruker kan varieres ut fra det du har og det du er glad i, og mengdeforholdene kan også variere, så lenge den totale mengden er riktig.

Lavkarbobrød

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.