Ingredienser

Gir 1 brød på ca 1.5 kg

  • 100 g hasselnøtter
  • 100 g valnøttkjerner
  • 100 g mandler
  • 100 g usaltede pistasjnøtter
  • 100 g solsikkekjerner
  • 100 g gresskarkjerner
  • 100 g linfrø
  • 100 g sesamfrø
  • 100 g lettkokte havregryn
  • 7 stk. egg
  • 1 dl olivenolje
  • 2 ts salt
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

333kcal

Energi

28.5g

Fett

12g

Protein

5g

Karbohydrater

2.5mg

Jern

Del

Lavkarbobrød

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Med nøtter, frø og egg lager du dette spennende og energirike brødet helt uten mel. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

Gir 1 brød på ca 1.5 kg

  • 100 g hasselnøtter
  • 100 g valnøttkjerner
  • 100 g mandler
  • 100 g usaltede pistasjnøtter
  • 100 g solsikkekjerner
  • 100 g gresskarkjerner
  • 100 g linfrø
  • 100 g sesamfrø
  • 100 g lettkokte havregryn
  • 7 stk. egg
  • 1 dl olivenolje
  • 2 ts salt
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

333kcal

Energi

28.5g

Fett

12g

Protein

5g

Karbohydrater

2.5mg

Jern

Slik gjør du

  1. Bland hasselnøtter, valnøtter, mandler, pistasjnøtter, gresskarkjerner, solsikkefrø, linfrø, sesamfrø og havregryn i en bolle.
  2. Visp egg, olje og salt lett sammen i en annen bolle og hell blandingen over nøtte- og frøblandingen. Rør alt godt sammen.
  3. Legg bakepapir i bunnen og langs kantene på en brødform (1 ½ l) og hell røren i formen. Bruk en skje eller liknende til å jevne ut overflaten.
  4. Sett formen midt i ovnen på 175 °C og stek det i ca. 50 minutter.
  5. Bruk en skarp kniv og løsne brødet fra formen om det sitter fast. Hvelv det på en rist og avkjøl helt.

Skjær brødet i tynne skiver (du får ca. 20 skiver). Frys ned det du ikke skal spise de nærmeste dagene (legg gjerne et mellomleggspapir mellom hver skive) og ta ut det du trenger. Skivene tiner raskt på kjøkkenbenken.

Tips: Hvilke nøtter og frø du bruker kan varieres ut fra det du har og det du er glad i, og mengdeforholdene kan også variere, så lenge den totale mengden er riktig.

Lavkarbobrød

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant