Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Persillesuppe med strimlet svinekjøtt

Persillesuppe med strimlet svinekjøtt

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss margarin til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • Skall av 1 stk. sitron (kun det gule)
  • 2 ss grovhakket bladpersille

Persillesuppe:

  • 2 stk. potet
  • 2 stk. persillerot
  • 2 båter grovhakket hvitløk
  • 0,5 stk. grovhakket løk
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 12 dl vann
  • 2 stk. grønnsaksbuljong eller hønsebuljongterning
  • 100 g bladpersille
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 238 kcal
Fett 9.6 g
Protein 25.7 g
Karbohydrater 10.3 g
Jern 2.2 mg
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En suppe med frisk bladpersille, persillerot og potet! Persillesuppe smaker grønt og godt, og servert med mørt, norsk svinekjøtt i strimler blir den både mager og mettende.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss margarin til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • Skall av 1 stk. sitron (kun det gule)
  • 2 ss grovhakket bladpersille

Persillesuppe:

  • 2 stk. potet
  • 2 stk. persillerot
  • 2 båter grovhakket hvitløk
  • 0,5 stk. grovhakket løk
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 12 dl vann
  • 2 stk. grønnsaksbuljong eller hønsebuljongterning
  • 100 g bladpersille
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 238 kcal
Fett 9.6 g
Protein 25.7 g
Karbohydrater 10.3 g
Jern 2.2 mg

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Husk at suppen mister sin fine grønnfarge om den koker lenge etter at bladpersillen er hatt i.
Hot linsesuppe med strimlet svinekjøtt 3c

Øs suppen over i dype skåler og topp med stekt svinekjøtt i strimler.

Denne retten kan gjerne serveres med grovt brød. Dette vil øke kalori- og næringsinnholdet.
Skal du lage suppe til mange, eller vil forberede alle ingrediensene på forhånd, legg potet- og persillerotterninger i en bolle med kaldt vann for å hindre oksidasjon og misfarging.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB11 28.05.2024 18:54:38