Ingredienser

  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss margarin til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • Skall av 1 stk. sitron (kun det gule)
  • 2 ss grovhakket bladpersille

Persillesuppe:

  • 2 stk. potet
  • 2 stk. persillerot
  • 2 båter grovhakket hvitløk
  • 0,5 stk. grovhakket løk
  • 1 ss olje til steking
  • 12 dl vann
  • 2 stk. grønnsaksbuljong eller hønsebuljongterning
  • 100 g bladpersille
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

238kcal

Energi

9.6g

Fett

25.7g

Protein

10.3g

Karbohydrater

2.2mg

Jern

Del

Persillesuppe med strimlet svinekjøtt

(3)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En suppe med frisk bladpersille, persillerot og potet! Persillesuppe smaker grønt og godt, og servert med mørt, norsk svinekjøtt i strimler blir den både mager og mettende.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss margarin til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • Skall av 1 stk. sitron (kun det gule)
  • 2 ss grovhakket bladpersille

Persillesuppe:

  • 2 stk. potet
  • 2 stk. persillerot
  • 2 båter grovhakket hvitløk
  • 0,5 stk. grovhakket løk
  • 1 ss olje til steking
  • 12 dl vann
  • 2 stk. grønnsaksbuljong eller hønsebuljongterning
  • 100 g bladpersille
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

238kcal

Energi

9.6g

Fett

25.7g

Protein

10.3g

Karbohydrater

2.2mg

Jern

Slik gjør du

  1. Skrell poteter og persillerot, og skjær dem i terninger. Fres hvitløk, løk, potet- og persillerotteringer i en kjele med olje til de er blanke, men uten at de tar farge.
  2. Tilsett vann og buljongterninger, og kok grønnsakene møre.
  3. Fjern grove stilker på persillen. Ha blad og mindre stilker i gryten og kok opp.
  4. Kjør suppen glatt med stavmikser eller i hurtigmikser. Smak til med salt og kvernet pepper.
Husk at suppen mister sin fine grønnfarge om den koker lenge etter at bladpersillen er hatt i.
Hot linsesuppe med strimlet svinekjøtt 3c
  1. Brun strimler av svinekjøtt i flere omganger i en varm stekepanne med margarin til det har fått fin farge, 2-3 minutter. Krydre med salt og pepper. Vend inn grovhakket persille og sitronskall.

Øs suppen over i dype skåler og topp med stekt svinekjøtt i strimler.

Denne retten kan gjerne serveres med grovt brød. Dette vil øke kalori- og næringsinnholdet.
Skal du lage suppe til mange, eller vil forberede alle ingrediensene på forhånd, legg potet- og persillerotterninger i en bolle med kaldt vann for å hindre oksidasjon og misfarging.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant