Grillet skinkebiff med kikert- og bønnesalat

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Hva er vel bedre enn en grillet biff om sommeren? Grillet skinkebiff med kikerter og bønner er fylt med skikkelig energi for mye utendørsaktivitet. Ha salaten på glass, og du er klar for piknik.

Ingredienser

  • 600 g skinkebiff
  • 1 ss olje til pensling
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper

Salat:

  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 1 ss olje til steking
  • 1 ts chilipulver
  • 1 boks hermetiske hvite bønner
  • 4 stk tomat , i grove terninger
  • 80 g fetaost
  • 1 pk ruccula (á 65 g)

Dressing:

  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ts tørket basilikum
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 stk finhakket sjalottløk
  • 6 ss olivenolje
Vis næringsinnhold
Energi
616,1kcal
Fett
27,4g
Protein
55,1g
Karbohydrater
30,3g
Jern
4,8mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Fres kikerter i 5 minutter i en varm stekepanne med olje. Smak til med chilipulver. 
  2. Legg hvite bønner, tomat, feta, salat og kikerter lagvis i et par glass, utover på et serveringsfat eller bland det sammen i en serveringsbolle.
  3. Bland rødvinseddik, basilikum, oregano, hvitløk og sjalottløk. Spe med olivenolje, og rør godt. Smak til med salt og pepper. Hell dressingen over salaten rett før servering. 
  4. Pensle skinkebiff med olje, krydre med salt og pepper. Grill skinkebiffene på sterk varme ca. 2 minutter på hver side. Etterstek dem på lavere varme i 3-4 minutter.

Server grillet skinkebiff med en mettende salat og smakfull oljedressing.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.