Lagre

Ingredienser

  • 8 stk. grillspyd

Marinade:

  • 2 ss rapsolje
  • 1 båt grovhakket hvitløk
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • 1 stk. lime skall og saft

Korianderraita:

  • 3 dl matyoghurt
  • 0,5 potte finhakket frisk koriander
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • saften av 0,5 stk. lime
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Rotgrønnsaker:

  • 6 stk. gulrot
  • 3 stk. persillerot
  • 1 ss rapsolje
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts garam masala
  • 0,5 ts chilipulver
  • 1 ss flytende honning
  • saften av 0,5 stk. appelsin
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

412kcal

Energi

18.1g

Fett

40g

Protein

19.7g

Karbohydrater

2.9mg

Jern

Del

Skinkebiff på spyd med bakte rotgrønnsaker og korianderraita

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Skinkebiff på spyd med bakte rotgrønnsaker og krydder fra det indiske kjøkken gir en smaksrik matopplevelse. Lag gjerne litt ekstra korianderraita -den smaker fantastisk!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

  • 8 stk. grillspyd

Marinade:

  • 2 ss rapsolje
  • 1 båt grovhakket hvitløk
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • 1 stk. lime skall og saft

Korianderraita:

  • 3 dl matyoghurt
  • 0,5 potte finhakket frisk koriander
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • saften av 0,5 stk. lime
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Rotgrønnsaker:

  • 6 stk. gulrot
  • 3 stk. persillerot
  • 1 ss rapsolje
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts garam masala
  • 0,5 ts chilipulver
  • 1 ss flytende honning
  • saften av 0,5 stk. appelsin
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

412kcal

Energi

18.1g

Fett

40g

Protein

19.7g

Karbohydrater

2.9mg

Jern

Slik gjør du

  1. Bland olje, hvitløk, ingefær og lime til en marinade. Skjær skinkebiff i store terninger. Legg terningene i marinaden i minimum 1 time. 
  2. Bland matyoghurt, koriander, hvitløk og limesaft til en dressing. Smak til med salt og pepper og avkjøl i kjøleskap, ca. 1 time. 
  3. Rens gulrot og persillerot og del i staver. Rist krydder i rapsolje i en panne på svak varme i 2 minutter. Rør om av og til. Løft pannen av platen, ha i honning og appelsinsaft, smak til med salt og pepper. Vend inn gulrot og persillerot, pakk grønnsakene i aluminiumsfolie, og bak dem på grillen i ca. 15 minutter. 
  4. Tre marinerte skinketerninger på spyd (bløtlegg spydene først), krydre med salt og pepper. Grill spydene i 8-10 minutter. Snu ofte. 

Server grillspyd av skinkebiff med bakte rotgrønnsaker og korianderraita.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant