Ingredienser

4  porsjoner
  • 600 g skinkebiff eller ytrefilet av svin
  • 1 pakke babyspinat (á 65 g)

Marinade:

  • 1,5 ss rapsolje
  • 2 ss rapsolje
  • 1 båt grovhakket hvitløk
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • Skall og saft fra 1 stk. lime

Hvetetortilla:

  • 1 ts bakepulver
  • 0,25 ts salt
  • 75 g byggmel
  • 125 g hvetemel
  • Ca. 1 dl vann

Salat:

  • 450 g vannmelon , i terninger
  • 0,5 stk. finhakket rødløk
  • 1,5 stk. eple , i terninger
  • Saft av 0,25 stk. lime
  • 1 ss honning
  • 1 stk. jalapeño eventuelt grønn chili, i tynne skiver
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

427kcal

Energi

13.2g

Fett

40.4g

Protein

49.5g

Karbohydrater

mg

Jern

Del

Marinert skinkebiff med eple- og melonsalat

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Limemarinert skinkebiff i tortilla med eple- og melonsalat er lett og frisk hyggemat. Innslag av jalapeño gir retten et ekstra kick. Viva la Mexico!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 600 g skinkebiff eller ytrefilet av svin
  • 1 pakke babyspinat (á 65 g)

Marinade:

  • 1,5 ss rapsolje
  • 2 ss rapsolje
  • 1 båt grovhakket hvitløk
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • Skall og saft fra 1 stk. lime

Hvetetortilla:

  • 1 ts bakepulver
  • 0,25 ts salt
  • 75 g byggmel
  • 125 g hvetemel
  • Ca. 1 dl vann

Salat:

  • 450 g vannmelon , i terninger
  • 0,5 stk. finhakket rødløk
  • 1,5 stk. eple , i terninger
  • Saft av 0,25 stk. lime
  • 1 ss honning
  • 1 stk. jalapeño eventuelt grønn chili, i tynne skiver
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

427kcal

Energi

13.2g

Fett

40.4g

Protein

49.5g

Karbohydrater

mg

Jern

Slik gjør du

  1. Bland olje, hvitløk, ingefær og lime til en marinade.
  2. Skjær skinkebiff i tykke strimler, og legg strimlene i marinaden i minimum 1 time.
  3. Bland sammen ingrediensene til tortillalefser i en bolle til en smidig deig. Dekk bollen med plastfolie, og la den hvile i 20 minutter.
  4. Del deigen i 8 like store emner, form til boller og trykk dem litt flate. La dem hvile i 10 minutter på benken under et kjøkkenhåndkle med plastfolie over.
  5. Kjevle deigen ut til runde leiver på tykkelse med pannekaker.
Syns du det er vanskelig å kjevle ut helt runde tortillalefser? Kjevle ut deigen noe og bruk deretter en tallerken i passe størrelse til å skjære rundt. Da blir også alle lefsene like store.
  1. Stek tortillalefser i en tørr stekepanne på middels til sterk varme. Når lefsene blåser seg opp (bobler), snu dem og stek dem på andre siden. Legg ferdig stekte tortilla oppå hverandre innpakket i et kjøkkenhåndkle slik at de holder seg myke.
Bruk gjerne tortillalefser kjøpt i butikken om du ikke har tid å lage dem selv. Stikk ut lefsene med glass eller ringer, da får du mindre og mer autentiske lefser.
  1. Bland sammen vannmelon, rødløk, eple og jalapeño. Smak til med limesaft og honning.
  2. Tre marinert skinkebiff på spyd. Grill spydene på middels varme eller stek dem i stekepanne til de er gjennomstekte, 2-3 minutter på hver side.
  3. Anrett myke tortillalefser med babyspinat, eple- og vannmelonsalat og saftig skinkebiff på spyd. Topp med jalapeño.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant