Svinebiff med stekte tomater og agurksalat

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Dette er hverdagsmat som tar kort tid å lage, og med smaker som hele familien kan like. Svinebiff er enkel å lykkes med, og kan varieres på utallige måter. 

Ingredienser

  • 600 g ytrefilet av svin i skiver (svinefilet)
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking
  • 1 beger cherrytomat

Agurksalat:

  • 1 stk agurk
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss friske urter
  • 2 ss lettrømme

Slik gjør du

  1. Legg svinebiffene på en tallerken, så de blir temperert. Krydre med salt og pepper.
  2. Bruk en rotskreller og skrell agurk for det meste av skallet. Del den på langs og skrap ut kjernen med en skje. Skjær den først i tynne strimler på langs, og kutt den deretter i små biter.
  3. Finhakk sjalottløk, hvitløk og urter.
  4. Bland alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.
  5. Varm en stekepanne og ha i margarin. Når skummet legger seg er det varmt nok til å legge i svinebiffene. Stek dem 2-3 minutter på hver side. Senk varmen og la biffene ettersteke i 3-4 minutter.  Legg i cherrytomater og la dem steke med de siste minuttene.
  6. Server svinebiffene sammen med agurksalat og stekte cherrytomater.
    Du kan godt bytte ut lettrømme med seterrømme, créme fraîche eller gresk yoghurt, etter hva du liker eller har i kjøleskapet. Noen vil også gjerne ha litt majones i salaten.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.