Grillet biff med bulgursalat

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

En frisk, spennende og sunn middag.

Ingredienser

  • 600 g ytrefilet av storfe
  • 2 ss olje
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper

Bulgursalat:

  • 112 dl bulgur
  • 2 dl vann
  • 12 ts salt
  • 12 stk agurk
  • 1 stk rødløk
  • 2 stk tomat
  • 2 stk vårløk

Kald tomat- og aprikos saus:

  • 1 stk løk
  • 2 båt hvitløk
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss olje
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 stk rød chili
  • 6 stk tørket aprikos
  • 1 ts sitronpepper
Vis næringsinnhold
Energi
452kcal
Fett
11.7g
Protein
51.1g
Karbohydrater
32g
Jern
7.5mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Hakk løk og hvitløk til sausen. Ha det over i en hurtigmikser, sammen resten av ingrediensene. Kjør alt til en jevn saus. 

2. Hell sausen over i en gryte, kok opp og avkjøl før servering.

3. Hell kokende vann over bulguren og la det svelle i ca. 30 minutter.

4. Finhakk rødløk, tomat og agurk og skjær vårløken i ringer. Bland grønnsakene godt sammen med bulguren. 

5. Strø salt og pepper på biffene og grill dem på middels sterk varme i 2-3 minutter på hver side. Når kjøttsaften begynner å piple på oversiden kan du snu skivene og steke dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.