Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Bakt søtpotet

Under 550 Kalorier

Ingredienser

  • 1 stk. søtpotet
  • 2 ss gresskarkjerner
  • 0,5 dl ruccula

Syltet rødkål

  • 1 dl rødkål
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 ss eplecidereddik
  • 0,5 ts sukker
  • 0,5 ts salt

Yoghurtdressing

  • 1 dl yoghurt naturell
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 0,5 ss sitron
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

346kcal

Energi

12.3g

Fett

14.8g

Protein

39.4g

Karbohydrater

4.6mg

Jern

Del

Fylt søtpotet

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Fylt søtpotet er skikkelig digg! Spesielt godt er det om man fyller den med syltet rødkål, ristede gresskarkjerner, en frisk yoghurtdressing og masse ruccula på toppen!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 1 stk. søtpotet
  • 2 ss gresskarkjerner
  • 0,5 dl ruccula

Syltet rødkål

  • 1 dl rødkål
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 ss eplecidereddik
  • 0,5 ts sukker
  • 0,5 ts salt

Yoghurtdressing

  • 1 dl yoghurt naturell
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 0,5 ss sitron
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

346kcal

Energi

12.3g

Fett

14.8g

Protein

39.4g

Karbohydrater

4.6mg

Jern

Slik gjør du

  1. Stikk hull i søtpoteten med en skarp kniv. Legg over i en ildfast form og stek i ovnen på 180 °C i ca. 45 minutter eller til gjennomstekt og myk.
  2. Kutt rødkål og rødløk i tynne skiver, gjerne med en mandolin.
  3. Ha rødkål og rødløk i en bolle sammen med eddik, sukker og salt. Bland sammen.
  4. Ha yoghurt, spisskummen, gurkemeie og sitronsaft i en bolle. Bland sammen og smak til med salt og pepper.
  5. Ha gresskarkjerner i en tørr stekepanne. Skru på medium varme og rist gresskarkjernene til gylne. Dette kan gå fort, så følg med!
  6. Ta søtpotetene ut av ovnen og kutt et snitt på langs. Press lett på sidene for å åpne poteten. Ha på yoghurtdressing, syltet rødkål, ristede gresskarkjerner og topp med masse ruccula.

Bakt søtpotet

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3418, server:MP-PRD-WEB14 29.11.2022 12:26:32