Ingredienser

Chiapudding:

  • 2,5 dl lett kokosmelk
  • 1 ss lønnesirup eller honning
  • 3 ss chiafrø
  • 10 stk. friske bringebær
  • 1 stk. fersken
  • 1 stilk frisk mynte

Bringebærkompott

  • 200 g bringebær , gjerne frosne
  • 1 dl vann
  • 0,5 stk. lime
  • 2 ss lønnesirup eller honning
  • 1 ss potetmel
  • 0,5 dl vann
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

300.5kcal

Energi

14.3g

Fett

5.8g

Protein

30.7g

Karbohydrater

2.1mg

Jern

Del

Chiapudding med bringebær

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Chiapudding er næringsrik, mettende og utrolig digg. I denne oppskriften har vi valgt å lage en bringebærkompott med lime som gir chiapuddingen det lille ekstra. Server den til frokost eller som en sunnere dessert. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

Chiapudding:

  • 2,5 dl lett kokosmelk
  • 1 ss lønnesirup eller honning
  • 3 ss chiafrø
  • 10 stk. friske bringebær
  • 1 stk. fersken
  • 1 stilk frisk mynte

Bringebærkompott

  • 200 g bringebær , gjerne frosne
  • 1 dl vann
  • 0,5 stk. lime
  • 2 ss lønnesirup eller honning
  • 1 ss potetmel
  • 0,5 dl vann
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

300.5kcal

Energi

14.3g

Fett

5.8g

Protein

30.7g

Karbohydrater

2.1mg

Jern

Slik gjør du

  1. Hell kokosmelk og lønnesirup i en liten bolle, et glass eller boks med lokk. Ha i chiafrø og rør godt sammen.
  2. Ha på lokk eller dekk til glasset/ bollen og la stå i kjøleskapet i minst 3 timer, gjerne over natten. Chiafrøene vil svelle, og du får en tykk konsistens på puddingen.
  3. Ha bringebær, vann, lime og lønnesirup i en kjele. Kok opp og la småkoke i ca. 5 minutter.
  4. Rør sammen potetmel og kaldt vann. Ta kjelen til side og tilsett potetmeljevningen i en tynn stråle under omrøring. Sett kjelen tilbake på platen og kok raskt opp. Avkjøl kompotten.
  5. Ta litt av bringebærkompotten og bland sammen med chiapuddingen, så den får en fin farge. Ha litt bringebærkompott nederst i et glass, etterfulgt av chiapudding, frisk bringebær, fersken i skiver og litt mynte.

Lag gjerne forskjellig typer bær- og fruktkompott til chiapudding. Bruk det du har tilgjengelig og som er i sesong. 

Server chiapudding med friske bringebær, fersken og mynte. 

Du kan selvfølgelig velge andre typer toppinger. Friske bringebær, søt banan, nøtter eller tørket frukt er bare noen forslag. Ta det du liker aller best!

Chiapudding med bringebær

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant