Ingredienser

  • 600 g ytrefilet av storfe
  • 8 stk. grillspyd
  • 1 ss olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • saft fra 2 stk. appelsin og revet skall av halvparten
  • 200 g ferdigkuttet salatblanding

Grillede søtpoteter:

  • 400 g søtpotet
  • 4 dl appelsinjuice
  • 1 ss olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

349kcal

Energi

9.1g

Fett

36.1g

Protein

27.6g

Karbohydrater

4.1mg

Jern

Del

Grillet biffspyd med søtpotet

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Grillet biffspyd med ytrefilet av storfe servert med søtpoteter og en enkel salat, gir et sunt og fargerikt måltid.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 600 g ytrefilet av storfe
  • 8 stk. grillspyd
  • 1 ss olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • saft fra 2 stk. appelsin og revet skall av halvparten
  • 200 g ferdigkuttet salatblanding

Grillede søtpoteter:

  • 400 g søtpotet
  • 4 dl appelsinjuice
  • 1 ss olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

349kcal

Energi

9.1g

Fett

36.1g

Protein

27.6g

Karbohydrater

4.1mg

Jern

Slik gjør du

  1. Skjær ytrefilet av storfe i store terninger, ca. 4x4 cm, og tre dem på spyd.
  2. Del søtpotet i 1 cm tykke skiver. Legg skivene i en vid kjele eller stekepanne og hell over appelsinjuice. Hell på vann til det knapt dekker, og kok skivene i 5 minutter. Hell av væsken og la skivene dampe seg tørre.
  3. Pensle søtpotetskivene med litt olje, og grill dem ca. 2 minutter på hver side.
  4. Pensle biffspydene med olje, ha på salt og pepper og grill dem i 3-4 minutter på hver side.
  5. Bland sammen revet appelsinskall, hakket persille og pepper i en skål og dryss over kjøtt og søtpoteter og server med ferdigkuttet salatblanding.
Pynt gjerne med spiselige blader og blomster når du serverer. Vi har brukt små blader og blomster av blomkarse.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant