Grillet biffspyd med søtpotet

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Grillet biffspyd med ytrefilet av storfe servert med søtpoteter og en enkel salat, gir et sunt og fargerikt måltid.

Ingredienser

  • 600 g ytrefilet av storfe
  • 1 ss olje
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • saft fra 2 stk appelsin og revet skall av halvparten

  • 8 stk grillspyd

  • 400 g søtpotet
  • 4 dl appelsinjuice
  • 1 ss olje
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

  • 200 g ferdigkuttet salatblanding
Vis næringsinnhold
Energi
349kcal
Fett
9.1g
Protein
36.1g
Karbohydrater
27.6g
Jern
4.1mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Skjær ytrefilet av storfe i store terninger, ca. 4x4 cm, og tre dem på spyd.
  2. Del søtpotet i 1 cm tykke skiver. Legg skivene i en vid kjele eller stekepanne og hell over appelsinjuice. Hell på vann til det knapt dekker, og kok skivene i 5 minutter. Hell av væsken og la skivene dampe seg tørre.
  3. Pensle biffspydene med olje, og grill dem i 3-4 minutter på hver side.
  4. Pensle søtpotetskivene med litt olje, og grill dem ca. 2 minutter på hver side.
  5. Krydre kjøtt og søtpotet med litt salt etter smak.
  6. Bland sammen revet appelsinskall, hakket persille og pepper i en skål og dryss over kjøtt og søtpoteter ved servering.
Pynt gjerne med spiselige blader og blomster når du serverer. Vi har brukt små blader og blomster av blomkarse.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.