Hopp til hovedinnhold

Flank steak

Flank steak, en stadig mer populær nykommer her til lands. En mager biff med god tekstur og rik smak - ved riktig tilberedning.

Fajitas med flank steak
Flanken blir fantastisk om du steker den raskt i smør, og skåret i tynne skiver til taco – eller lett grillet og hakket til tartar.
Matfaglig rådgiver Marta
flank steak råvarebilde

Flank steak aka; flankestek

Råvareinformasjon

Flank steak kommer fra buken på storfe og må ikke forveksles med skirt steak. Den er bred, flat og mager med tette fibre, noe som gjør den ideell for rask tilberedning i panne eller på grill. En favoritt til taco! Selges ofte som hele stykker på rundt 700 g.

Kjøttet har god smak og litt tyggemotstand. Fibrene er tydelige og bør kuttes på tvers for best mørhet. På grunn av den store overflaten egner flankstek seg godt til grilling eller steking, gjerne med marinade for ekstra smak.

Vi anbefaler å ikke steke over medium – gjennomstekt blir den tørr og seig.

Mengdeberegning:  
150 – 200 gram per person. 

Næringsinnhold per 100 gram: 
Spiselig del: 100%
Kilokalorier/kilojoule: 109 kcal/ 459 kJ 
Fett  2,3 % 
Protein: 22 %  
Karbohydrater: 0 %  

Oppbevaring/holdbarhet: 
Om kjøttet oppbevares riktig, er holdbarheten minst 5 dager i kjøleskap. Den kan vakuumpakkes for lenger holdbarhet. Mange synes kjøttet blir bedre om det får ligge en god stund lenger enn oppgitt holdbarhetsdato. Dette forutsetter riktig oppbevaring og emballasje. Så lenge kjøttet lukter godt og har en frisk farge, er det ingenting i veien for å spise det. 

Hvor på dyret: 
Flank steak sitter på innsiden av buken, nær låret, ikke langt fra skirt steak. Hvert dyr har to flanks – én på hver side.

flank steak råvarebilde

Lite marmorering, og godt tygg

Flank er et magert stykke, og vil aldri ha spesielt mye marmorering - selv om dyret i utgangspunktet har stykningsdeler med særlig god marmorering. 

Kjøttet vil ha litt tyggemotstand, men benytter du sous vide, kan du trylle fram en svært mør biff. 

Finn din perfekte kjernetemperatur:

Vi anbefaler å steke kjøttet på medium høy varme over kortere tid, og ta det av varmen når kjernetemperaturen viser 52-55°C.

Blir det stekt for lenge kan kjøttet fort bli seigt. 

Hva skal du ha til?

Noen av våre favoritter - finn en perfekt match til din neste biffmiddag

tilbehør til biff

Lyst på mer inspirasjon til biffmiddagen?

Plukk og miks blant alle våre tilbehørstips til biff.