Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Flank steak med bakt aubergine

Flank steak med bakt aubergine

Ingredienser

porsjoner
  • 700 g flankestek av storfe
  • 1 ss honning
  • 1 ss smør
  • 2 ss finkuttet frisk gressløk
  • 0,5 stk. sitron

Kryddermiks:

  • 1 ss hel pepper
  • 1 stk. stjerneanis
  • 2 stk. hel nellik
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts fennikelfrø
  • 1 ts sennepsfrø

Fløtebakt aubergine:

  • 2 dl kremfløte
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 båt hvitløk

Smørdampede grønnsaker:

  • 5 stk. vårløk
  • 250 g sukkererter
  • 8 stk. frisk grønn asparges
  • 2 ss smør
  • 1 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 688 kcal
Fett 43 g
Protein 55 g
Karbohydrater 13 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Honningglasert flank steak av storfe, servert sammen med fløtebakt aubergine og smørdampede grønnsaker. Legg opp på et stort fat for deling når du har gjester, sosialt og godt!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 700 g flankestek av storfe
  • 1 ss honning
  • 1 ss smør
  • 2 ss finkuttet frisk gressløk
  • 0,5 stk. sitron

Kryddermiks:

  • 1 ss hel pepper
  • 1 stk. stjerneanis
  • 2 stk. hel nellik
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts fennikelfrø
  • 1 ts sennepsfrø

Fløtebakt aubergine:

  • 2 dl kremfløte
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 båt hvitløk

Smørdampede grønnsaker:

  • 5 stk. vårløk
  • 250 g sukkererter
  • 8 stk. frisk grønn asparges
  • 2 ss smør
  • 1 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 688 kcal
Fett 43 g
Protein 55 g
Karbohydrater 13 g

Slik gjør du

Ta kjøttet ut av kjøleskapet ca. 1 time før steking, så det får temperert seg.

trinn du kan merke av

Er stykket tynt, trekk pannen av varmen og la den hvile til kjernetemperaturen når 55 °C. Er den tykkere, stek videre i ovnen på 125 °C til kjernetemperatur når 55 °C. 

Topp med gressløk, en skvis sitron og grovkvernet pepper.

Flank steak med bakt aubergine

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 4. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.15060, server:MP-PRD-WEB15 20.07.2025 13:49:42