Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Flank steak med bakt aubergine

Flank steak med bakt aubergine

Ingredienser

porsjoner
  • 700 g flankestek av storfe
  • 1 ss honning
  • 1 ss smør
  • 2 ss finkuttet frisk gressløk
  • 0,5 stk. sitron

Kryddermiks:

  • 1 ss hel pepper
  • 1 stk. stjerneanis
  • 2 stk. hel nellik
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts fennikelfrø
  • 1 ts sennepsfrø

Fløtebakt aubergine:

  • 2 dl kremfløte
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 båt hvitløk

Smørdampede grønnsaker:

  • 5 stk. vårløk
  • 250 g sukkererter
  • 8 stk. frisk grønn asparges
  • 2 ss smør
  • 1 ts salt

Oppskriftsintroduksjon

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Honningglasert flank steak av storfe, servert sammen med fløtebakt aubergine og smørdampede grønnsaker. Legg opp på et stort fat for deling når du har gjester, sosialt og godt!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 700 g flankestek av storfe
  • 1 ss honning
  • 1 ss smør
  • 2 ss finkuttet frisk gressløk
  • 0,5 stk. sitron

Kryddermiks:

  • 1 ss hel pepper
  • 1 stk. stjerneanis
  • 2 stk. hel nellik
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts fennikelfrø
  • 1 ts sennepsfrø

Fløtebakt aubergine:

  • 2 dl kremfløte
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 båt hvitløk

Smørdampede grønnsaker:

  • 5 stk. vårløk
  • 250 g sukkererter
  • 8 stk. frisk grønn asparges
  • 2 ss smør
  • 1 ts salt

Slik gjør du

Ta kjøttet ut av kjøleskapet ca. 1 time før steking, så det får temperert seg.

trinn du kan merke av

Er stykket tynt, trekk pannen av varmen og la den hvile til kjernetemperaturen når 55 °C. Er den tykkere, stek videre i ovnen på 125 °C til kjernetemperatur når 55 °C. 

Topp med gressløk, en skvis sitron og grovkvernet pepper.

Flank steak med bakt aubergine

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB14 20.04.2025 01:10:46