Grillet biff i skiver

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

En perfekt grillet biff - gjør ekstra stas på grillmåltidet! Hvordan grille biffen, kan du se fremgangsmetoden på her.    

Ingredienser

  • 300 g mørbrad eller ytrefilet av storfe i skiver
  • 1 ss olje til pensling
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts grovmalt pepper
Vis næringsinnhold
Energi
166kcal
Fett
3.4g
Protein
33.3g
Karbohydrater
0g
Jern
3.4mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Tørk av kjøttet med kjøkkenpapir.
  2. Pensle med olje, og krydre med salt og pepper.
  3. Grill skivene på direkte varme i 2-3 minutter på hver side. Når kjøttsaften begynner å piple på oversiden kan du snu skivene, og steke de videre til rosa kjøttsaft pipler frem. 

Når du griller på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Når grillingen skjer på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den litt kaldere sonen".

  1. Legg kjøttet på indirekte varme, eventuelt på en fjøl og hvil kjøttet et par minutter før servering. 

Server gjerne med grillede grønnsaker, og grillet sitron - som du klemmer over kjøttet til slutt. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.