Biff med spinatfylt paprika

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

I Danmark sier et ordtak at man “jokker i spinaten” hvis man begår en dumhet. Du jokker ikke i spinaten hvis du lager denne biffretten. Snarere tvert imot, den smaker utrolig godt og lages i løpet av særdeles kort tid.

Ingredienser

  • 300 g ytrefilet av storfe
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 ss olje , til steking

Fylt paprika:

  • 12 stk løk , finhakket
  • 1 båt hvitløk , finhakket
  • 12 ss olje , til steking
  • 100 g frisk spinat
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 stk snackpaprika (spiss paprika)

Dressing:

  • 4 ss kesam mager, 1 %
  • 1 ss grovmalt pepper

  • 100 g langkornet middagsris med villris
Vis næringsinnhold
Energi
478kcal
Fett
13.8g
Protein
43.6g
Karbohydrater
41.6g
Jern
6.4mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Du trenger: Ytrefilet av storfe, spinat, paprika, løk, hvitløk, kesam (mager), middagsris med villris, salt og pepper. 

1. Surr løk og hvitløk i en stekepanne med olje til den er mør. Ha i spinat og stek videre til den er myk. Krydre med salt og pepper. Skjær av stilkfestet på paprikaen og ta ut frøene. Fyll den med spinat og stek i forvarmet ovn på 200 °C i ca. 15 minutter.

2. Krydre biffen med salt og pepper. Stek den på sterk varme til det begynner å piple kjøttsaft på oversiden. Snu biffen og stek den videre til rosa kjøttsaft pipler frem. Da er biffen medium stekt.

3. Bland sammen mager kesam og grovmalt pepper. 

Server den saftige biffen med ovnstekt paprika, ris og en smakfull dressing. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.