Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Quesadillas med grønnkål og gresskar

Quesadillas med grønnkål og gresskar

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g gresskar
  • 6 ss vann
  • 200 g grønnkål
  • 2 stk. vårløk
  • 1 ts rapsolje
  • 1 boks hermetiske svarte bønner ca 290g
  • 0,5 glass tacosaus eller salsa
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 4 stk. store hvetetortilla
  • 150 g revet ost
  • 2 ss hakket frisk gressløk
  • 1 stk. lime
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Blir vi nordmenn noen gang lei av meksikansk mat? Denne saftige og smakfulle vegetariske quesadilla-varianten kan vi iallfall lage igjen og igjen.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g gresskar
  • 6 ss vann
  • 200 g grønnkål
  • 2 stk. vårløk
  • 1 ts rapsolje
  • 1 boks hermetiske svarte bønner ca 290g
  • 0,5 glass tacosaus eller salsa
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 4 stk. store hvetetortilla
  • 150 g revet ost
  • 2 ss hakket frisk gressløk
  • 1 stk. lime

Slik gjør du

  1. Skjær gresskar i 1x1 cm store terninger og kok dem møre i vann, dette tar ca. 10.minutter. Avkjøl dem.
  2. Fjern den grove stilken på grønnkålen og grovhakk bladene. Finhakk vårløk og stek den sammen med grønnkål i en varm stekepanne med olje til det er mykt, krydre med salt.  
  3. Skyll bønner, la dem renne godt av seg og bland dem med grønnkål, gresskar og svarte bønner. Ha i tacosaus, salt og pepper.
  4. Fordel blandingen på halvparten av tortillalefsene. Dryss over ost og legg på de andre lefsene.
  5. Varm en stekepanne til middels varme. Ha de fylte lefsene forsiktig over i stekepannen (bruk for eksempel en skjærefjøl å løfte dem med).
  6. Stek quesadillas i 2-3 minutter på hver side, til de er gylne og osten har smeltet. Klem dem litt sammen under stekingen, så de «setter» seg ordentlig.
  7. Del quesadillas i «snipper» dryss over hakket gressløk. Server med lime og litt ekstra tacosaus.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 20.04.2024 07:46:52