Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Selleribiffer med varm linsesalat

Selleribiffer med varm linsesalat

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg sellerirot
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Linsesalat:

  • 2,5 dl puylinser
  • 1 stk. rødløk
  • 1 pose blandet babybladsalat
  • 200 g frosne erter
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Sellerirot er en klassisk suppegrønnsak som sammen med gulrot, løk og purre er basisgrønnsaker i uendelig mange retter. Her spiller den førstefiolin i en vegetarisk middag. Skåret i tykke skiver og stekt til den er helt mør. Smaken er mild og deilig aromatisk. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg sellerirot
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Linsesalat:

  • 2,5 dl puylinser
  • 1 stk. rødløk
  • 1 pose blandet babybladsalat
  • 200 g frosne erter
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

1.      Varm oljen i en stekepanne og stek selleriskivene på begge sider, til de er fint gyllenbrune og er helt møre. Krydre med salt og kvernet pepper.

2.      Kok linsene etter anvisning på pakken mens du steker selleri. Hell av kokevannet og bland inn rødløk, spinat og erter. La det hele bli gjennomvarmt. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

3.      Server de stekte selleribiffene med den var

trinn du kan merke av

Server de stekte selleribiffene med den varme linsesalaten.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB13 12.04.2024 15:45:00