Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Wrap med eggerøre - alternativ 1

Wrap med eggerøre

Ingredienser

porsjoner

Eggerøre:

  • 6 stk. egg
  • 6 ss vann
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss smør eller margarin til steking

Dressing:

  • 2 ss søt soyasaus (ketjap manis)
  • skall og saft av 0,5 stk. lime
  • 0,5 stk. finhakket grønn chili
  • 1 ss finhakket frisk koriander

Til servering:

  • 3 skiver kalkunbacon
  • 1 ss honning
  • 0,5 pk blandet babybladsalat (á 65 g )
  • 4 stk. mini tortillalefser (eventuelt 1 stor per pers)
  • 2 ss friske urter eller spirer, gjerne micro koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 666 kcal
Fett 36 g
Protein 35 g
Karbohydrater 48 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Eggerøre er sykt godt - enten det er til frokost, lunsj, middag eller en snack på kvelden. Her har eggerøren fått følge av tortillalefser, glasert bacon og en deilig dressing med asiatiske smaker. Nam!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Eggerøre:

  • 6 stk. egg
  • 6 ss vann
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss smør eller margarin til steking

Dressing:

  • 2 ss søt soyasaus (ketjap manis)
  • skall og saft av 0,5 stk. lime
  • 0,5 stk. finhakket grønn chili
  • 1 ss finhakket frisk koriander

Til servering:

  • 3 skiver kalkunbacon
  • 1 ss honning
  • 0,5 pk blandet babybladsalat (á 65 g )
  • 4 stk. mini tortillalefser (eventuelt 1 stor per pers)
  • 2 ss friske urter eller spirer, gjerne micro koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 666 kcal
Fett 36 g
Protein 35 g
Karbohydrater 48 g

Slik gjør du

  1. Bland sammen ketjap manis, skall og saft av lime, grønn chili og finhakket koriander til en dressing. 
  2. Skjær bacon i små biter.
  3. Visp sammen egg, vann, salt og pepper i en bolle. 
  4. Varm en stekepanne og ha i smør eller margarin. Hell eggeblandingen i pannen, og dra forsiktig blandingen mot midten av pannen etterhvert som den stivner. Når alt egget har stivnet, legg eggerøren over på et fat. 
  5. Varm pannen på nytt, og stek raskt bacon i litt smør eller margarin til det har fått en gyllen farge og har blitt sprøtt. Hell i honning og rør rundt. 

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

  6. Anrett lune tortillalefser med litt salat, eggerøre og glasert bacon. Topp med masse friske urter eller spirer til pynt, og drypp over dressingen. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11780, server:MP-PRD-WEB11 15.10.2024 04:32:39