Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grønnkål- og eplesalat med cashewnøtter

Grønnkål- og eplesalat med cashewnøtter

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g rå cashewnøtter
  • 2 ss lønnesirup
  • 1 ss svarte sesamfrø
  • 1 dl chinkiang (svart vineddik)
  • 2 ss eplecidereddik
  • 3 ss sukker
  • 2 ss nøytral nøytral olje
  • 300 g grønnkål
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 stk. grønt eple
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Den trauste grønnkålen har fått sin renessanse og er blitt supertrendy. I denne salaten har grønnkålen fått en asiatisk vri, i selskap med cashewnøtter og syrlig eple. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g rå cashewnøtter
  • 2 ss lønnesirup
  • 1 ss svarte sesamfrø
  • 1 dl chinkiang (svart vineddik)
  • 2 ss eplecidereddik
  • 3 ss sukker
  • 2 ss nøytral nøytral olje
  • 300 g grønnkål
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 stk. grønt eple

Slik gjør du

  1. Rist cashewnøtter i en varm, tørr stekepanne til de er gylne.
  2. Ha i lønnesirup og bland godt. Stek videre til lønnesirupen tykner. Pass på at det ikke brenner seg. Hell nøttene over på bakepapir.
  3. Skyll og tørk stekepannen og varm den på nytt. Rist svarte sesamfrø i 40-45 sekunder, eller til de dufter aromatisk. Dryss dem over cashewnøttene og avkjøl helt.
  4. Visp sammen svart vineddik, eplecidereddik, sukker og olje.
  5. Skjær vekk den grove stilken på grønnkålen og kutt den i ca. 2 cm brede strimler. Legg grønnkålen i en bolle og hell over halvparten av dressingen. Bruk hendene og «massér» grønnkålen til den blir myk og godt blandet med dressingen. 
  6. La salaten stå og hvile i minst 15 minutter. Bland inn litt mer av dressingen og legg opp på et fat. 
  7. Skrell eplet, ta ut kjernehuset og del det i tynne båter. Vend båtene i resten av dressingen og fordel dem på grønnkålen. 
  8. Grovhakk cashewnøttene og dryss dem over salaten rett før servering.

Salaten smaker godt alene, og er i tillegg knallgodt som tilbehør til andre retter, for eksempel på en buffet.

Som hovedrett er dette nok til 2-3 personer, eller til minst fire om det skal være tilbehør.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 19.04.2024 23:36:22