Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Linsesalat med fetaost

Linsesalat med fetaost

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g puylinser eller grønne linser
  • 1 stk. granateple
  • 2 stk. snittet vårløk
  • 1 pose babyspinat (á 65 g)
  • 4 stilker finhakket frisk basilikum eller annen frisk urt
  • 100 g smuldret fetaost

Dressing:

  • 2 ts dijon sennep
  • 1 ss honning
  • 3 ss eplecider- eller rødvinseddik
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ts salt (gjerne urtesalt)
  • 0,5 ts pepper
  • 1 dl oliven- eller rapsolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 548 kcal
Fett 30 g
Protein 22 g
Karbohydrater 42 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En lun og deilig linsesalat med masse gode smaker som godt kan serveres alene sammen med godt brød, eller som tilbehør til for eksempel kalkun. Du kan selvfølgelig også bruke linser fra boks, men de du koker selv blir absolutt best.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g puylinser eller grønne linser
  • 1 stk. granateple
  • 2 stk. snittet vårløk
  • 1 pose babyspinat (á 65 g)
  • 4 stilker finhakket frisk basilikum eller annen frisk urt
  • 100 g smuldret fetaost

Dressing:

  • 2 ts dijon sennep
  • 1 ss honning
  • 3 ss eplecider- eller rødvinseddik
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ts salt (gjerne urtesalt)
  • 0,5 ts pepper
  • 1 dl oliven- eller rapsolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 548 kcal
Fett 30 g
Protein 22 g
Karbohydrater 42 g

Slik gjør du

  1. Kok linser i en kjele med lettsaltet vann til de er møre, men fortsatt har litt tyggemotstand.
  2. Mens linsene koker forbereder du resten. Rens granateple, plukk ut kjernene og ha dem i en litt stor bolle. Riv spinat og basilikum grovt, og ha det bollen med granateple.
  3. Visp sammen sennep, sukker/honning, eddik, hvitløk, salt og pepper i en liten skål. Spe inn olje mens du rører.
  4. Hell av kokevannet på linsene og skyll dem raskt i kaldt vann. La dem renne godt av seg.
  5. Bland linsene med resten av ingrediensene i bollen og ha i dressingen. Rør alt sammen og smak til med mer salt og pepper om nødvendig. Bland forsiktig inn fetaost til slutt.

 

En linsesalat kan varieres med det du har for hånden og fungere som et utmerket selvstendig måltid servert med litt brød.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11738, server:MP-PRD-WEB14 05.10.2024 06:07:13