Rødkål- og mangosalat

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Fra september til januar er rødkålen på sitt aller beste, og de fleste er godt kjent med den dekorative grønnsaken som tilbehør til julemiddagen. Men den kan brukes til så mye mer enn det – som her i en frisk kålsalat med mango og koriander.

Ingredienser

  • 12 stk rødkål
  • 2 stk mango
  • 12 potte frisk koriander
  • 2 ss olje
  • 1 ts sukker
  • saft og skall av 12 stk lime
  • 12 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper
Vis næringsinnhold
Energi
210kcal
Fett
6.1g
Protein
3.1g
Karbohydrater
32.4g
Jern
0.9mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Snitt rødkål i tynne strimler, en ostehøvel eller skreller kan gjøre denne jobben enklere. Ha rødkålstrimlene i en bolle.
  2. Skrell mango og skjær dem i terninger. Ha mango i bollen sammen med finhakket koriander.
  3. Rør sammen olje, sukker, skall og saft av lime, og salt og pepper til en dressing, og hell den over salaten rett før servering. Vend alt godt sammen.
Rødkål setter ofte farge på fingre og fjøl. Det kan derfor lønne seg å bruke hansker når du kutter opp og blander denne salaten.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.