Svinefilet i pho

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Pho er en vietnamesisk nudelsuppe, basert på kraft. Med gode krydder, tynne skiver av svinefilet, skivet sopp og vårløk er dette grommat!

Ingredienser

  • 112 l kyllingkraft
  • 2 stk rødløk
  • 4 båt hvitløk
  • 4 stk stjerneanis
  • 5 stk hel nellik
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 stk tommelstor frisk ingefær
  • 1 ss sukker
  • 1 klype salt

Tilbehør:

  • 1 pk risnudler
  • 300 g indrefilet av svin
  • 300 g blandet sopp (feks shitake, aroma, østersopp)
  • 1 bunt frisk basilikum
  • 1 bunt frisk persille
  • 1 bunt frisk koriander
  • 6 stk vårløk
  • 1 stk lime
  • 1 stk rød chili
  • 1 dl hoisinsaus
  • 14 dl chilisaus

Slik gjør du

  1. Skrell og del rødløk i to. Skjær løken i tynne skiver. Skrell hvitløk og ingefær og hakk det fint.
  2. Fres løk, hvitløk og ingefær mykt i en kjele med olje.
  3. Hell kyllingkraft i kjelen og la det småkoke over svak varme. Tilsett krydder og la suppen småkoke i 20 min.
  4. Sil suppen over en fin sil, slik at du får en fin klar suppe. Krydre suppa med hoisin-saus og juster smaken med litt sukker og salt.
  5. Skjær soppen i passende biter. Skjær indrefileten i løvtynne skiver. Tilsett sopp i suppen, deretter skiver av indrefilet. Kutt vårløk i passende biter, og tilsett i suppen.
  6. Kok opp vann i en kjele. Ha risnudler i det kokende vannet. La nudlene koke i fire minutter. Hell nudlene over et dørslag. Ha nudlene over i suppa. Varm opp suppen, om nødvendig. Ikke la den koke.

Server suppen i store boller, og server med skiver av lime, finhakket chili, koriander, finhakket persille og chilisaus i en liten bolle på siden.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.