Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Spicy suppe med kalkun
Lag nachos av kalkunrestene! MatStart har enkel nachos-oppskrift tilpasset barn. Besøk matstart.no

Spicy suppe med kalkun

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g rester av rester av kalkun eller kylling, eventuelt rå kalkunfilet
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. løk
  • 1 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts chilipulver
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • 5 dl hønsebuljong (vann + terning) eller kyllingkraft
  • 4 dl kokosmelk
  • 4 dl hermetiske tomater

Til servering:

  • 2 stk. hvetetortilla
  • 1 stk. avokado
  • 1 stk. finsnittet vårløk
  • 1 stk. jalapeño i tynne skiver (kan sløyfes)
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du rester av kalkun eller kylling kan du varme deg på denne hotte asiatiske suppen! Toppet med sprøstekte tortillalefser og avokado. Snadder!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g rester av rester av kalkun eller kylling, eventuelt rå kalkunfilet
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. løk
  • 1 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts chilipulver
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • 5 dl hønsebuljong (vann + terning) eller kyllingkraft
  • 4 dl kokosmelk
  • 4 dl hermetiske tomater

Til servering:

  • 2 stk. hvetetortilla
  • 1 stk. avokado
  • 1 stk. finsnittet vårløk
  • 1 stk. jalapeño i tynne skiver (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Rens rester av kalkun fri for bein og skinn. Del kalkunkjøttet opp i strimler.
  2. Rens hvitløk og løk, finhakk løken. Fres løken i en gryte med olje, ha i krydder og fres et par minutter.
  3. Ha i kraft, kokosmelk og hermetiske tomater. La gryten koke 5-6 minutter.
  4. Skjær rester av tortillaefser i strimler, fres dem raskt i en panne med litt olje, til de får en gyllen farge og har blitt sprø. 
  5. Kjør suppen jevn med en stavmikser, eventuelt i en blender. 
  6. Ha i kalkunrestene og smak eventuelt til med salt, pepper eller mer chili. 

Server suppen i skåler toppet med de sprø tortillastimlene, avokado i skiver, finhakket vårløk og eventuelt tynne skiver av jalapenõ. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB14 18.07.2024 15:47:24