Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Spicy suppe med kalkun

Ingredienser

  • 400 g rester av rester av kalkun eller kylling, eventuelt rå kalkunfilet
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. løk
  • 1 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts chilipulver
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • 5 dl hønsebuljong (vann + terning) eller kyllingkraft
  • 4 dl kokosmelk
  • 4 dl hermetiske tomater

Til servering:

  • 2 stk. hvetetortilla
  • 1 stk. avokado
  • 1 stk. finsnittet vårløk
  • 1 stk. jalapeño i tynne skiver (kan sløyfes)
Del

Spicy suppe med kalkun

(3)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du rester av kalkun eller kylling kan du varme deg på denne hotte asiatiske suppen! Toppet med sprøstekte tortillalefser og avokado. Snadder!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 400 g rester av rester av kalkun eller kylling, eventuelt rå kalkunfilet
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. løk
  • 1 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts chilipulver
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • 5 dl hønsebuljong (vann + terning) eller kyllingkraft
  • 4 dl kokosmelk
  • 4 dl hermetiske tomater

Til servering:

  • 2 stk. hvetetortilla
  • 1 stk. avokado
  • 1 stk. finsnittet vårløk
  • 1 stk. jalapeño i tynne skiver (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Rens rester av kalkun fri for bein og skinn. Del kalkunkjøttet opp i strimler.
  2. Rens hvitløk og løk, finhakk løken. Fres løken i en gryte med olje, ha i krydder og fres et par minutter.
  3. Ha i kraft, kokosmelk og hermetiske tomater. La gryten koke 5-6 minutter.
  4. Skjær rester av tortillaefser i strimler, fres dem raskt i en panne med litt olje, til de får en gyllen farge og har blitt sprø. 
  5. Kjør suppen jevn med en stavmikser, eventuelt i en blender. 
  6. Ha i kalkunrestene og smak eventuelt til med salt, pepper eller mer chili. 

Server suppen i skåler toppet med de sprø tortillastimlene, avokado i skiver, finhakket vårløk og eventuelt tynne skiver av jalapenõ. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB12 26.03.2023 20:20:52