Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Quesadilla med kalkun og brie

Quesadilla med kalkun og brie

Ingredienser

porsjoner
  • 100 g rester av stekt rester av kalkun
  • 4 stk. hvetetortilla
  • 100 g revet hvitost
  • 6 skiver brie
  • 2 ss tranebær- eller tyttebærsyltetøy
  • 1 ss grovhakkede pecannøtter , eventuelt mandler eller hasselnøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 766 kcal
Fett 35 g
Protein 47 g
Karbohydrater 64 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Superenkel

Quesadilla er perfekt å lage når du skal bruke rester av kalkun eller har noen lefser til overs. Du kan variere med andre typer ost eller pålegg også om du har. Bruk fantasien!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Superenkel

Ingredienser

porsjoner
  • 100 g rester av stekt rester av kalkun
  • 4 stk. hvetetortilla
  • 100 g revet hvitost
  • 6 skiver brie
  • 2 ss tranebær- eller tyttebærsyltetøy
  • 1 ss grovhakkede pecannøtter , eventuelt mandler eller hasselnøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 766 kcal
Fett 35 g
Protein 47 g
Karbohydrater 64 g

Slik gjør du

  1. Skjær rester av kalkun i mindre biter.
  2. Legg en tortillalefse i stekepannen, bruk middels varme så du rekker å legge på fyllet uten at lefsen svir seg. 
  3. Legg på revet ost, skiver av brie og kalkunrester. Fordel litt syltetøy på lefsen og dryss på nøtter. Vil du ha litt ekstra spice på quesadillaen din, ha også på litt finhakket chili. 
  4. Legg på en tortillalefse til og klem sammen. Bruk en stekespade og snu forsiktig lefsene slik at quesadillaen blir stekt på begge sider. 
  5. Gjenta med så mange lefser du ønsker å lage. 
  6. For å holde alle lefsene varme, og klar til servering samtidig kan du legge dem på et stekebrett med bakepapir i ovnen. 
  7. Del opp i biter før servering og nyt dem som de er eller med en enkel salat ved siden av. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11738, server:MP-PRD-WEB14 09.10.2024 17:33:46