Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kalkunsuppe med ingefær og chili

Kalkunsuppe med ingefær og chili

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. rød chili
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 1,5 l kyllingbuljong (utblandet)
  • 2 stk. stjerneanis
  • 0,5 stk. sitrongress , delt i 2
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. løk i tynne båter
  • ca. 400 g stekt kalkun , gjerne rester
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

240 kcal

Energi

9.9 g

Fett

30.8 g

Protein

6.1 g

Karbohydrater

1.1 mg

Jern

Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En spicy, klar suppe med kalkun - varmende og god! Perfekt å lage om du har rester av kalkun fra jule- eller nyttårsmiddagen. Du kan selvfølgelig også bruke kylling om du har det. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. rød chili
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 1,5 l kyllingbuljong (utblandet)
  • 2 stk. stjerneanis
  • 0,5 stk. sitrongress , delt i 2
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. løk i tynne båter
  • ca. 400 g stekt kalkun , gjerne rester
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

240 kcal

Energi

9.9 g

Fett

30.8 g

Protein

6.1 g

Karbohydrater

1.1 mg

Jern

Slik gjør du

  1. Fres chili og hvitløk i en varm kjele med olje. Hell på kyllingbuljong, og ha i stjerneanis, sitrongress og revet ingefær. Kok opp, skru ned varmen og la kraften trekke mens du forbereder resten.
  2. Skrell gulrot og løk. Skjær gulrot i tynne strimler, bruk gjerne et juliennejern eller en ostehøvel til hjelp. Skjær løk i tynne båter. 
  3. Riv kalkunkjøttet i mindre biter. 
  4. Ha gulrotstrimler, løkbåter og kalkun i kraften. Kok opp, og la det småkoke et par minutter til alt er godt og varmt. Smak til med salt og pepper, eventuelt mer chili om du ønsker suppen sterkere. 

Se flere tips til hva du kan lage hvis du har rester av kalkun.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.5135, server:MP-PRD-WEB13 02.06.2023 03:52:03