Asiatisk salatwrap med kalkun

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Har du rester av kalkun eller kylling er veien kort til denne digge koseretten med asiatiske smaker! Dette kan du også fint servere på tapasbordet i julen. 

Ingredienser

  • 250 g rester av kalkun eller kylling
  • 6 stk sopp
  • 2 stk vårløk
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1 gulrot
  • 4 ss hoisinsaus
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts riseddik eller eplecidereddik
  • 0,5 ts chilipaste chilikrydder, eller fersk chili
  • 8 blader hjertesalat
  • 2 ss grovhakkede peanøtter eller cashewnøtter

Slik gjør du

  1. Skjær stekt kalkunkjøtt i mindre biter.
  2. Kutt opp sopp i båter, vårløk i staver og riv hvitløk.
  3. Rens gulrot og kutt den i strimler. Bruk eventuelt et juliennejern for å lette jobben.
  4. Ha litt olje i en varm panne og stek sopp sammen med hvitløk til soppen er gyllen. Tilsett kalkunrester, gulrotstrimler og vårløk. Fres i 2 minutter. 
  5. Ha i hoisinsaus, soyasaus og eddik. Smak til med chilipaste, chilikrydder, eller fersk chili. 
  6. Vask hjertesalatblader og fyll dem med kalkunblandingen. Dryss over grovhakkede nøtter til slutt. 

Server gjerne noen limebåter til. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.