Ingredienser

  • 250 g rester av kalkun eller kylling
  • 6 stk. sopp
  • 2 stk. vårløk
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1 gulrot
  • 4 ss hoisinsaus
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts riseddik eller eplecidereddik
  • 0,5 ts chilipaste chilikrydder, eller fersk chili
  • 8 blader hjertesalat
  • 2 ss grovhakkede peanøtter eller cashewnøtter
Del

Asiatisk salatwrap med kalkun

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du rester av kalkun eller kylling er veien kort til denne digge koseretten med asiatiske smaker! Dette kan du også fint servere på tapasbordet i julen. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 250 g rester av kalkun eller kylling
  • 6 stk. sopp
  • 2 stk. vårløk
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1 gulrot
  • 4 ss hoisinsaus
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts riseddik eller eplecidereddik
  • 0,5 ts chilipaste chilikrydder, eller fersk chili
  • 8 blader hjertesalat
  • 2 ss grovhakkede peanøtter eller cashewnøtter

Slik gjør du

  1. Skjær stekt kalkunkjøtt i mindre biter.
  2. Kutt opp sopp i båter, vårløk i staver og riv hvitløk.
  3. Rens gulrot og kutt den i strimler. Bruk eventuelt et juliennejern for å lette jobben.
  4. Ha litt olje i en varm panne og stek sopp sammen med hvitløk til soppen er gyllen. Tilsett kalkunrester, gulrotstrimler og vårløk. Fres i 2 minutter. 
  5. Ha i hoisinsaus, soyasaus og eddik. Smak til med chilipaste, chilikrydder, eller fersk chili. 
  6. Vask hjertesalatblader og fyll dem med kalkunblandingen. Dryss over grovhakkede nøtter til slutt. 

Server gjerne noen limebåter til. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant