Kalkungryte med karri og kokos

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Har du kalkunrester kan du lage en deilig kalkungryte med asiatiske smaker. Du kan selvsagt også lage gryten fra bunnen med fersk kalkun. 

Ingredienser

  • 500 g rester av stekt kalkun , eventuelt 600 g kalkunfilet
  • 2 ss smør eller olje
  • 200 g skivet østerssopp
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 boks kokosmelk (á 400 g)
  • 2 ts rød karripasta (eller mer)
  • 4 stk vårløk
  • 2 stk paprika i ulike farger
  • ½ stk lime
  • 2 ss hakket frisk koriander
  • ½ ts chiliflakes

Slik gjør du

  1. Skal du lage gryten med rester av kalkun: Riv sopp i mindre biter. Fres sopp, hvitløk og paprikapulver raskt i litt olje. Tilsett kokosmelk og karripasta, og kok opp. Skjær kalkunrestene i biter og ha dem i gryten. 
  2. Skal du lage gryten med fersk kalkun: Skjær kalkunfilet i biter på ca. 3x3 cm. Varm en gryte med smør og stek kalkunbitene gylne. Riv sopp i biter, og ha dem i gryten. Dryss over paprikapulver. Tilsett hvitløk, kokosmelk og karripasta. Senk varmen og la det hele småkoke i 8-10 minutter.
  3. Fortsett slik: Kutt vårløk og paprika i biter. Ha det over i gryten. Smak til med litt limesaft, salt og pepper.

Dryss over frisk koriander og chiliflakes og server med limebåter, jasminris og gjerne nan-brød eller annet godt brød.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.