Pastasalat med kalkun og avokado

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

En pastasalat er perfekt å servere enten til lunsj, middag, som en rett på koldbordet eller å ta med seg til avslutninger på skole og i barnehage. Det er også en super rett å lage for å bruke opp rester av kalkun eller kylling! 

Ingredienser

  • 200 g pasta eller 400 g ferdigkokt pasta
  • 1 pk bacon (á 150 g)
  • 300 g rester av kalkun eller kylling
  • 1 boks cherrytomat (10-15 stk)
  • 4 stilker bladpersille
  • 1 stk avokado

Sennepsdressing:

  • 5 ss yoghurt naturell
  • 3 ss majones
  • 1 ss grov sennep
  • 1 ts eplecidereddik
  • 1 ts sukker

Slik gjør du

  1. Kok pasta etter anvisning på pakken i en kjele med lettsaltet vann. Bruk eventuelt rester av pasta. 
  2. Skjær bacon i små terninger/strimler og fres det sprøtt i en panne med litt olje. Når det er helt sprøtt, legg det på et ark kjøkkenpapirslik at fettet renner av. 
  3. Kutt rester av kalkunkjøtt eller kylling i mindre biter.
  4. Bland sammen dressingen, smak til med salt og pepper. 
  5. Del cherrytomat i to. Grovhakk bladpersille. Kutt avokado i terninger.
  6. Hell av kokevannet på pastaen, og skyll den raskt i kaldt vann. La vannet renne av. 
  7. Bland pasta, cherrytomater og bladpersille.
  8. Vend inn dressingen og ha salaten over på et fat eller i en serveringsskål. 
  9. Legg på avokado, og dryss over det stekte baconet. Pynt eventuelt med litt bladpersille.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.